Open Monumentendag en Nationale Orgeldag

Op 14 september openen verschillende monumenten in Oost Gelre hun deuren voor publiek tijdens de Open Monumentendag. Dit weekend verbindt mensen met monumenten. Het laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking zijn. Op dezelfde dag vindt ook de Nationale Orgeldag plaats.

Open Monumentendag Duitsland – 7 en 8 september

In Duitsland is de Open Monumentendag een week eerder. Op 7 september komen inwoners uit Vreden naar Lichtenvoorde voor een fietstocht langs de bouwlocaties van het corso. Op 8 september vertrekt een bus met inwoners uit Oost Gelre richting Vreden voor een rondleiding. Heeft u belangstelling om op 8 september mee te gaan? Geef u dan op via de VVV in Groenlo of Lichtenvoorde.

Nationale Orgeldag en fietsroute - 14 september

Ook dit jaar kunt u genieten van een orgelconcertreeks in de kerken van Oost Gelre. Via een fietsroute van ongeveer 26 km kunt u genieten van de omgeving van Oost Gelre. Het programma start om 9.45 uur met het bespelen van het Carillon van de Oude Calixtus in Groenlo. Het programma eindigt om 16.30 uur in Mariënvelde. De route en het tijdschema is verkrijgbaar bij de VVV in Groenlo en Lichtenvoorde.

Logo Open Monumentendag 2019