Ondersteuning voor mantelzorgers in januari uitgebreid

VIT-hulp bij mantelzorg verzorgt de mantelzorgondersteuning in Oost Gelre. Gedurende de maand januari heeft VIT haar dienstverlening uitgebreid. Elke werkdag tussen 09.00 en 21.00 uur is VIT-hulp bij mantelzorg bereikbaar voor informatie en advies via (0544) 82 00 00.

De avondklok en coronamaatregelen gelden voor ons allemaal. Toch zijn er voor mantelzorgers uitzonderingen. Deze leest u hieronder.

Mantelzorg en avondklok

Bent u mantelzorger? Probeer dan mantelzorg te verlenen voor 21.00 uur ’s avonds, zodat u om 21.00 uur weer thuis bent. Is het noodzakelijk om na dit tijdstip zorg te verlenen? Zorg dan dat u het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ ingevuld heeft en bij zich heeft. U vindt dit formulier op de website van de Rijksoverheid.

Mantelzorg en bezoek

Het kabinet geeft het dringend advies om thuis niet meer dan 1 persoon van 13 jaar of ouder per dag te ontvangen. Er geldt een uitzondering voor mantelzorgers die vaker per dag zorg bieden aan een naaste.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met VIT-hulp bij mantelzorg. Dat kan in januari op werkdagen van 09.00 – 21.00 uur via telefoonnummer (0544) 82 00 00. Of stuur een e-mail naar info@vithulpbijmantelzorg.nl.

Logo VIThulp bij mantelzorg.png