OldStars Achterhoek: start Walking Football in Lichtenvoorde

Kom ook naar de officiële aftrap op woensdag 9 januari!

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Bewegen, meedoen en ontmoeten, dat zijn de basisprincipes van het Walking Football; een voetbalvorm voor 60-plussers die nog lekker actief bezig willen zijn. In het najaar van 2018 is gestart met Walking Football in Lichtenvoorde. Op woensdag 9 januari vanaf 09.30 uur is de officiële aftrap bij Sportpark De Treffer. Belangstellenden zijn van harte welkom!

Het initiatief voor het Walking Football in Lichtenvoorde is gestart vanuit de KBO Lichtenvoorde in samenwerking met buurman Longa’30 en Achterhoek in Beweging. Iedere woensdagmorgen, weer of geen weer, is er een bont gezelschap enthousiaste voetballers actief. Onder begeleiding van trainer André van der Ley, ooit speler van Longa ’30, spelen ze Walking Football. Walking Football is er speciaal voor 60-plussers, zes tegen zes, zonder keepers, op een klein veld rustig een balletje trappen. Er wordt niet gerend en buitenspel bestaat niet.

Foto voetballers Verbinding staat centraal

Door samen te voetballen kom je met elkaar in contact en blijven je fitter. Een training start rond 9.30 met een kopje koffie of thee, gevolgd door de warming-up en een wedstrijdje Walking Football. Er wordt getraind naar eigen kunnen. Deelnemers hoeven dus geen voetballer te zijn. Iedereen kan meedoen, spelers bepalen zelf hun grens en niets is verplicht. En zowel heren als dames zijn welkom!

Ook meedoen?

Interesse? Kom dan vrijblijvend een paar keer meetrainen. Trek makkelijke kleding en schoeisel aan (voetbal-, wandel-, hockey- of gymschoenen) en ervaar hoe intensief het spelletje kan zijn. Er is al menig zweetdruppel op het veld neergedaald Wandelvoetbal daagt meer uit dan de meesten vooraf denken! Aanmelden is niet verplicht, maar is wel prettig voor de organisatie. Dit kan door een e-mail te sturen naar lichtenvoordekbo@gmail.com.

Woensdag 9 januari: de officiële aftrap!

De officiële aftrap van het Walking Football in Lichtenvoorde vindt plaats op woensdag 9 januari vanaf 09.30 uur (inloop 09.15 uur) bij Sportpark De Treffer aan de Raadhuisstraat 18a. Wethouder Bart Porskamp is hierbij aanwezig om alle deelnemers en betrokkenen heel veel succes en plezier toe te wensen. Om 10.00 uur start de training. Na afloop is er koffie en een moment om gezellig na te praten. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

OldStars Achterhoek

Logo Old Stars walking footballOldStars is een initiatief van Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij en is al in veel gemeenten in Nederland actief. Menzis, Rabobank Graafschap en Betaald Voetbal De Graafschap hebben nu de handen ineengeslagen om Walking Football in de Achterhoek mogelijk te maken onder de naam OldStars Achterhoek. Dit om 60-plussers stimuleren tot bewegen, meedoen en met elkaar in contact te brengen. Zij worden hierbij ondersteund door Achterhoek in Beweging en het Nationaal Ouderenfonds.