Nu niet het moment om te chillen

“Mooi dat jongeren ook zelf die verantwoordelijkheid nemen”

Burgemeester Annette BronsvoortAls de coronamaatregelen één ding duidelijk maken, dan is het wel dat we nu samen de goede dingen moeten doen. Die stellige overtuiging heeft burgemeester Annette Bronsvoort. Daarom deed ze vorige week de oproep aan jongeren om elkaar niet te ontmoeten in de hokken en keten. “Inmiddels krijg ik signalen terug dat jongeren uit eigen beweging dat al hebben besloten. Ik waardeer dat ze zelf die verantwoordelijkheid nemen en ik hoop dat het breed navolging krijgt.”

Jongeren hebben over het algemeen minder last van het virus, maar ze dragen wel in belangrijke mate bij aan het verspreiden ervan. “Gelukkig zie ik dat jongeren zich daar meer en meer van bewust zijn. We worden ook in onze gemeente geconfronteerd met de schrijnende voorbeelden van de ellende die het virus teweegbrengt. Dit is echt het moment voor jong en oud om samen verantwoordelijkheid te nemen. Om het aantal sociale contacten te beperken en daarmee verdere verspreiding van het virus te voorkomen.”

Niet de randjes opzoeken

Ze vraagt nadrukkelijk aandacht voor het doel van de maatregelen: het coronavirus onder controle krijgen. “Daarom roep ik jongeren dus op om elkaar de komende weken niet in een keet, hok of op andere locaties te ontmoeten. Niet vanwege de regels, maar omdat we anderen willen beschermen tegen het virus. Alleen samen krijgen we corona onder controle.”