Nieuwe versoepelingen bieden meer ruimte  

Burgemeester Bronsvoort: “Versoepelingen zijn compliment aan Oost Gelre”

We raken er bijna aan gewend dat we met enige regelmaat nieuwe versoepelingen meemaken. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet, benadrukte ook het kabinet. Juist door het naleven van maatregelen maken we die versoepelingen mogelijk. Burgemeester Annette Bronsvoort onderschrijft die conclusie van harte: “We hebben laten zien dat we ons er samen verantwoordelijk voor voelen dat we nieuwe versoepelingen tot een succes maken.”

burgemeester Annette BronsvoortWe mogen weer binnen sporten, naar de sportschool en naar de sauna. De mogelijkheden voor restaurants, bioscopen en theaters zijn verruimd. Het openbaar vervoer biedt meer mogelijkheden. Evenementen zijn weer mogelijk. Burgemeester Bronsvoort is blij met de versoepelingen. “Het is een bevestiging van het feit dat we samen de goede dingen doen in de bestrijding van het virus. Als ik naar Oost Gelre kijk, zie ik dat we ons heel goed houden aan de maatregelen. Dat we ons verantwoordelijk voelen voor elkaar. Niet alleen de inwoners, maar ook verenigingen, instellingen en bedrijven. Dat compliment wil ik hier nadrukkelijk uitspreken.”

Op elkaar blijven letten

De versoepelingen geven ook weer ruimte aan ondernemerschap. Heel veel bedrijven zijn fors benadeeld door de impact van de coronacrisis. Het maakte veel creativiteit los, maar burgemeester Bronsvoort realiseert zich dat die bedrijven het ook nu nog steeds zwaar hebben. “Er kan weer wat meer, maar veel bedrijven zullen het verlies van de laatste maanden niet meer inhalen. Daar zullen we ook de komende tijd aandacht voor moeten houden. Die aandacht gaat ook uit naar onze zorg voor kwetsbare inwoners. Er kan weer meer, maar laten we ook nu op elkaar blijven letten.”

Evenementen

Veel aandacht trok ook de ruimte om weer evenementen te mogen organiseren. Zeker in Oost Gelre maakt dat de nodige creativiteit los. Vorige week is een mail naar organisatoren van evenementen in onze gemeente gestuurd. Daarin geeft de gemeente aan graag in overleg te willen met initiatiefnemers die plannen hebben. Burgemeester Bronsvoort: “We willen graag horen welke ideeën er leven en hoe organisatoren hier mee omgaan. Het is goed om hierin afstemming te zoeken.”

Ruimte door afstand

Burgemeester Bronsvoort benadrukt dat er weliswaar meer mag, maar dat het coronavirus nog steeds onder ons is. Dat we nieuwe besmettingen moeten voorkomen en vooral de kwetsbare inwoners willen beschermen. Een belangrijke maatregel daarin is ook nog steeds de 1,5 meter afstand. “De kreet dat we ‘ruimte geven door afstand te houden’ vind ik goed gekozen. Ik ben blij met de nieuwe versoepelingen en ook blij met hoe we daar als Oost Gelre mee omgaan. Laten we dit volhouden tot het moment dat we het coronavirus achter ons kunnen laten.”