Mooi voorbeeld Klimaat Klaor; Erwin legt boerenstuwen aan in Vragender!

Afgelopen zomer was het weer raak, een lange periode van zon en droogte. Voor de recreatie heerlijk en je hoeft minder vaak je gazon te maaien! Maar voor de veeteelt minder fijn! Het weiland levert minder gras waardoor boeren voer moeten bijkopen. Boer Erwin uit Vragender ondernam actie.

Erwin legde langs zijn landbouwgronden boerenstuwen aan. Bij een flinke stortbui zakt het water nu langzaam in de grond waardoor hij in droge periode een buffer heeft. In onderstaand filmpje vertelt hij over dit mooie voorbeeld en vertelt hij wat jij kunt doen aan klimaatverandering.

Video achterhoekers klimaat klaar: Erwin legt boerenstuwen aan

Klik op de afbeelding om het filmpje te bekijken

Klimaat Klaor loopt nog tot eind 2019

Sinds de start van de pilot in 2017 heeft Klimaat Klaor met de omgeving klimaatontwikkelingen gerealiseerd in Vragender, Lievelde en Lichtenvoorde. Na een periode met veel mooie initiatieven loopt de pilot eind dit jaar af. Veel bewoners, ondernemers en organisaties hebben samengewerkt met Klimaat Klaor en zich ingezet om een gebied Klimaat Klaor te maken. Plannen zijn door de samenwerking versnelt en dragen bij aan het aantrekkelijker maken van een gebied om te wonen, ondernemen en recreëren.

Samen hebben we ingezet op droogte, wateroverlast, waterkwaliteit en hittestress. Met de omgeving hebben we klimaatbomen gepland, schoolpleinen ontsteent, wadi’s aangelegd en stuwen aangelegd. In de komende weken worden de laatste initiatieven afgerond en kijken we terug op een aantal succesverhalen uit de pilot.

De weilanden van Erwin zijn Klimaat Klaor, volg jij?!

De pilot Klimaat Klaor is een samenwerking van Waterschap Rijn en IJssel, de gemeente Oost Gelre, de provincie Gelderland en LTO Noord – Regio Oost.