Minister Paul Blokhuis en Secretaris-Generaal Erik Gerritsen nemen T-shirts van jongeren uit Oost Gelre in ontvangst

Achttien jongeren uit Oost Gelre volgen een cursus zeefdrukken. De jongeren leren textiel bedrukken met behulp van een zeefdrukraam en textielinkt. De komende weken gaan ze aan de slag met het maken van persoonlijke ontwerpen. Zo volgt er nog een masterclass striptekenen en leren de jongeren ook hoe ze digitaal ontwerpen kunnen maken en digitaliseren.

Jeugd aan Zet

De cursus is een initiatief van jongerenwerk Mazzel en de gemeente Oost Gelre. Aanleiding was de oproep van Premier Mark Rutte om jongeren in tijden van corona nieuwe skills aan te leren. Mazzel bedacht het idee om een zeefdrukcursus te houden, waarna het in aanmerking kwam voor een subsidie van € 10.000. Via Mazzel konden de jongeren zich aanmelden om deel te nemen. Dankzij deze subsidie zijn nu 18 jongeren in hun vrije tijd bezig om hun kennis te verbreden.

Bijeenkomst met Secretaris-Generaal Erik Gerritsen

De subsidie is verleend door het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Zij waren benieuwd naar het eindresultaat van de jongeren. Een aantal deelnemers was daarom uitgenodigd om via een digitale bijeenkomst enkele resultaten te overhandigen. Secretaris-Generaal Erik Gerritsen ging samen met de jongeren, wethouder Jos Hoenderboom en jongerenwerker Talie Wijlens in gesprek over de meerwaarde van dit project. Een van de T-shirts, het nu al bekende 0544 T-shirt, heeft Erik Gerritsen als eerbetoon tijdens de bijeenkomst aangetrokken en gedragen.

Paul Blokhuis kon er zelf helaas niet bij zijn, maar heeft wel een foto gedeeld. Daarop is te zien dat de T-shirts van de jongeren goed zijn aangekomen.

Minister Paul Blokhuis met T-shirt

Minister Paul Blokhuis met een T-shirt

Jongeren in gesprek met Secretaris-Generaal Erik Gerritsen

Jongeren in gesprek met Erik Gerritsen