Meld uw mantelzorger aan voor een blijk van waardering

Aanmelden kan tot 16 oktober!

De gemeente Oost Gelre vindt het werk van mantelzorgers belangrijk. Daarom ondersteunen we mantelzorgers, zodat ze hun zorg zo goed mogelijk kunnen doen. Graag willen we de inzet van mantelzorgers waarderen. Met een VVV-bon én met een leuke activiteit.

Logo VIThulp bij mantelzorg.pngMantelzorg is onbetaalde zorg voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorg is vaak langdurig en intensief en is geen vrijwillige keuze. Meestal gaat het om verzorging en ondersteuning van meer dan 8 uur per week. Of het duurt langer dan 3 maanden achtereen. Dat kan soms erg zwaar zijn.

Jonge mantelzorgers

Er zijn ook veel jonge mantelzorgers. Zij groeien op met een langdurig ziek familielid of een familielid dat intensieve zorg nodig heeft. Het kan gaan om een langdurige (psychische) ziekte. Maar ook om een moeder met een alcoholverslaving of een broertje met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Mantelzorgwaardering: cadeaubon en activiteit

Wij vinden mantelzorgers echte kanjers! Daarom willen we laten zien dat we hun inzet waarderen. Mensen die zorg ontvangen kunnen hun mantelzorger aanmelden. De aangemelde mantelzorger komt dan in aanmerking voor:

  • een VVV-bon van € 25,00. Deze sturen we in de eerste helft van november op
  • een leuke activiteit rondom de Dag van de Mantelzorg op 10 november voor mantelzorgers’;
  • voor jonge mantelzorgers (van 8 -25 jaar): op 10 oktober al een uitstapje naar het Klimbos in Ruurlo.

Uitnodigingen hiervoor worden nog verstuurd.

Meld uw mantelzorger voor 16 oktober aan

vrouw en man samen op een bankOntvangt u mantelzorg? U kunt uw mantelzorger aanmelden bij VIT-hulp bij mantelzorg:

Eén of meer mantelzorgers aanmelden?

Alleen zorgvragers uit de gemeente Oost Gelre kunnen mantelzorgers aanmelden. Maar de mantelzorger hoeft niet per se in Oost Gelre te wonen. Elke zorgvrager kan één mantelzorger aanmelden. Zijn er in het gezin meerdere jonge mantelzorgers (tot 25 jaar)? Dan kunt u ze allemaal aanmelden.

Vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neemt u dan contact op met VIT: (0544) 82 00 00.

Met uw aanmelding gaat u ermee akkoord dat mantelzorgers gebeld en geregistreerd worden door VIT-hulp bij mantelzorg.

VIT-hulp bij mantelzorg: gratis ondersteuning voor mantelzorgers

VIT-hulp bij mantelzorg ondersteunt mantelzorgers. Elke dinsdag van 9.00-10.30 uur bent u welkom op het inloopspreekuur van mantelzorgconsulent Ingrid te Winkel. Het spreekuur is bij VIT, Varsseveldseweg 5 in Lichtenvoorde.
U kunt gratis gebruik maken van de ondersteuning van VIT-hulp bij mantelzorg.