Meedoen aan de Maand van de Opvoeding? Het kan nog!

Webinars en video’s voor ouders en opvoeders in oktober

Speciaal voor ouders en opvoeders organiseert het Preventie Platform Jeugd deze opvoedingsmaand verschillende webinars. Deelname is gratis! Het uitgebreide programma vind je op www.preventieplatformjeugd.nl/maand-van-de-opvoeding. Hier kun je je ook aanmelden voor de verschillende online activiteiten.

Wat is er zoal te doen? Een kleine greep uit het aanbod.

LHBT: hoe praat je daar over met je kind? - Webinar op 16 oktober
In de media en op school hoor je steeds vaker over LHBT (Engelse afkorting voor: Lesbisch, Homoseksualiteit, Biseksualiteit en Transgender). Ook jouw kind kan daar aan de eettafel vragen over stellen. In dit webinar vertelt Kirsten Visser vanuit haar eigen ervaringen en als moeder wat genderidentiteit is. Maar vooral ook hoe je deze onderwerpen op een losse manier met je kinderen kunt bespreken.

Pubers en social media - Webinar op 28 oktober
Gamen, social media, Netflix. Jongeren leven in een wereld vol digitale mogelijkheden en kunnen zich hier makkelijk in verliezen. Hoe ga je hier als ouder mee om? In dit webinar hoor je meer over de digitale belevingswereld van je zoon/dochter. Je krijgt handvatten hoe je vervolgens (weer) met hem/haar hierover in contact kunt komen.

Over het Preventie Platform Jeugd
Het Preventie Platform Jeugd is een samenwerking van verschillende (zorg) organisaties en de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Naast de Maand van de Opvoeding organiseert het Preventie Platform Jeugd het hele jaar door allerlei (gratis) trainingen en workshops rond opvoeden en opgroeien.

Oproep Maand van de opvoeding voor webinar op vrijdag 16 oktober

Webinar op vrijdag 16 oktober, vanaf 20.00 uur
Thema: LHBT, Hoe praat je daar over met je kind?
Meld je snel aan op preventieplatformjeugd.nl