Kortingsbon voor korting op regenton

Leuk cadeau voor Sinterklaas

Het klimaat verandert. Dat zien we overal om ons heen. Dicht bij huis merken we dat aan het toenemen van het aantal heftige hoosbuien. Met als gevolg vaker ‘water op straat’. Maar ook kampen we steeds vaker met langere periodes van hitte en droogte. De grote vraag is: Hoe kunnen we ons beter aanpassen aan dat veranderende klimaat? Dat kan op heel veel manieren. Een van de mogelijkheden is het afkoppelen van de regenpijp van de riolering.

Waarom regenpijp afkoppelen van de riolering?

Door het regenwater van de riolering af te koppelen, stroomt er geen of minder (schoon) regenwater naar het riool. Daardoor raakt de riolering minder snel overbelast, vooral bij heftige regenbuien. Door af te koppelen houd je het regenwater in je tuin. Daarmee help je om verdroging tegen te gaan. Je kunt het regenwater ook opvangen, bijvoorbeeld in een regenton of in een ondergrondse wateropvangtank. Dat water kun je dan gebruiken voor het sproeien van je planten, het doorspoelen van de wc of het doen van de was.

Afkoppelkaart: is jouw tuin geschikt voor infiltratie van water?

Sinds kort staat de afkoppelkaart Oost Gelre online. Daarop kun je zien of de grond in jouw tuin geschikt is om water in te laten zakken (infiltreren). Is je grond minder of niet geschikt voor infiltratie? Dan is het plaatsen van een regenton een van de mogelijke oplossingen. Tot en met 5 december kun je een regenton kopen met een korting van € 35. Gebruik hiervoor de kortingsbon.

De kortingsbon vind je op de gemeentepagina's in de Elna en Groenlose Gids.

Ga ermee naar Groenrijk Groenlo of Welkoop Lichtenvoorde. De eerste 50 kopers van een regenton naar keuze ontvangen € 35 korting op het aankoopbedrag, zowel in Groenlo als in Lichtenvoorde.

Meer informatie over klimaat in Oost Gelre

Wil je weten hoe het zit met de waterdoorlaatbaarheid van jouw tuin? Of meer tips over het opvangen van water of een klimaatvriendelijke tuin? Kijk op www.oostgelre.nl/klimaat. Daar vind je ook een video over afkoppelen. Met vragen kun je contact opnemen met Arjan Spaargaren: telefoon (0544) 39 39 34 67 of e-mail: a.spaargaren@oostgelre.nl.