Klankbordgroep voor openbare ruimte Bonifatiushof-Nieuwmarkt in Lichtenvoorde

Oproep wethouder Frank: “Denk mee over de inrichting van het activiteitenplein”

Een nieuw plein voor activiteiten in het centrum van Lichtenvoorde. Dat idee brachten veel mensen in bij het programma Geef Lichtenvoorde Kleur. De verplaatsing van de bibliotheek maakt dat de ruimte voor het plein vanzelf ontstaat. Wethouder Marieke Frank: “Binnenkort starten we een klankbordgroep. Die gaat advies geven over het ontwerp van de openbare ruimte bij het project Bonifatiushof-Nieuwmarkt (Nieuwmarkt fase 3), waaronder het activiteitenplein.”

De vraag voor een extra bijzonder plein in Lichtenvoorde komt niet uit de lucht vallen. Wethouder Marieke Frank van Geef Lichtenvoorde Kleur vertelt: “Lichtenvoorde is een echt evenementendorp. Daardoor is de druk op het centrum soms hoog. Ook leent niet elk evenement zich voor de Markt, waar ook al de nodige terrassen staan. Op het plein moeten evenementen kunnen plaatsvinden. Maar het is vooral de bedoeling dat iedereen er in het dagelijks gebruik ook prettig gaat vertoeven.” Het activiteitenplein leggen we aan als de bebouwing van Nieuwmarkt fase 3 klaar is.

Activiteitenplein Lichtenvoorde

Klankbordgroep

Wethouder Frank: “De stem van Lichtenvoorde in het ontwerp is voor ons heel belangrijk. Daarom starten we binnenkort een klankbordgroep. Die bestaat uit maximaal 8 personen. De groep gaat advies geven over de voorstellen die er komen voor de openbare ruimte. In de groep is plek voor mensen uit de buurt en van de horeca. Maar we zoeken ook deelnemers met lokale kennis van evenementen, groen en cultuurhistorie of recreatie. De klankbordgroep komt in de eerste helft van 2019 een aantal momenten bij elkaar.”

Opgeven tot en met 31 december

Wil jij je als vrijwilliger opgeven voor de klankbordgroep voor de openbare ruimte van het project Bonifatiushof-Nieuwmarkt (Nieuwmarkt fase 3)? Je kunt dan tot en met 31 december een mail sturen naar h.luesink@oostgelre.nl. Laat in een paar regels weten waarom je denkt dat jij van meerwaarde bent voor deze groep. Zijn er meer aanmeldingen dan plekken? Dan maakt het programmateam van Geef Lichtenvoorde Kleur een keuze wie aan de groep mee mag doen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze oproep? Dan kun je terecht bij Henkjan Luesink. Hij is bereikbaar op telefoonnummer (0544) 39 34 80 of via e-mail h.luesink@oostgelre.nl.

Logo Geef Lichtenvoorde Kleur