Kijkt u ook om naar een ander?

Het wegvallen van veel activiteiten door de coronamaatregelen, het thuis moeten zitten omdat je in quarantaine of ziek bent, het vroeg donker zijn; veel mensen hebben het er moeilijk mee. Dagen zijn lang als je niemand spreekt. Vaak kan een telefoontje, een kort praatje aan de deur of een kaartje al veel voor iemand betekenen. Even vragen aan elkaar hoe het écht gaat. Of er nog iets nodig is; zijn er nog boodschappen nodig of kun je de vuilcontainer aan de weg zetten voor je buren? Het zijn kleine dingen om te doen, maar vaak groot in betekenis.

De zorg heeft het nu ontzettend druk. Tijd voor een praatje of het even klaarmaken van een boterham is er niet meer. Ze werken ontzettend hard en hebben al hun tijd nodig om de mensen te verzorgen. Dan is het fijn als anderen even kunnen bijspringen. Even tussen de middag om de hoek kijken of het lukt met de boodschappen of ‘s avonds een extra portie koken voor de buren. Met deze kleine dingen kunnen we niet alleen de zorg ondersteunen, maar blijven we ook verbonden met elkaar. Hoe fijn is het om dagelijks even een praatje te kunnen maken als je helemaal alleen woont? Help elkaar deze moeilijke tijd door!

24/7 bereikbaar: de Luisterlijn

Maar misschien is het nu moeilijk een luisterend oor te vinden bij iemand uit je omgeving. Of je zoekt een klankbord bij iemand die jou niet persoonlijk kent. Bij de Luisterlijn kun je terecht voor een gesprek met aandacht voor jouw verhaal via telefoon, chat of e-mail. Je kunt bij de Luisterlijn 24/7 terecht via 088 0767 000 of www.deluisterlijn.nl.

vrouw maakt met haar handen de vorm van een hart