Kernen gemeente Oost Gelre nu ook aangesloten op glasvezel

Het is zover. Het glasvezelnetwerk ligt nu ook in de kleine kernen en daarmee is heel Oost Gelre van glasvezel voorzien. Een mooie aanvulling voor de leefbaarheid in alle kernen inclusief het buitengebied van Oost Gelre.

“Het aanleggen van glasvezel is een meerjarenproject geweest”, aldus wethouder Marieke Frank. "We zijn begonnen in Lichtenvoorde en Groenlo. Daarna volgde de aanleg van het netwerk in het buitengebied. Vervolgens zijn ook alle kleine kernen aangesloten. Dit is gelukt dankzij de vele ambassadeurs en de enorme belangstelling vanuit de samenleving. Het hebben van een goede internetverbinding is inmiddels niet meer weg te denken en zeker nu van groot belang. Ik ben dan ook blij dat met de komst van glasvezel alle inwoners en ondernemers van Oost Gelre nu gebruik kunnen maken van het supersnelle netwerk.”

Glasvezel voor de gemeente Oost Gelre

De aanleg van het glasvezelnetwerk, in het buitengebied van de gemeente Oost Gelre, is uitgevoerd door aannemer Van Gelder Telecom in opdracht van DELTA Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf). Daarbij is de glasvezelkabel langs ruim 1.600 adressen gelegd. In februari 2020 werden de eerste graafwerkzaamheden voor de kleine kernen uitgevoerd door wethouder Frank en DELTA Fiber Netwerk directeur Karl-Heinz van der Made in Vragender. Daarna werd er ook gegraven in Lievelde, Harreveld, Zieuwent en Mariënvelde. De aanleg van het glasvezelnetwerk verliep voorspoedig.

Karl Heinz en wethouder Marieke Frank startten graafwerkzaamheden

Karl Heinz en wethouder Marieke Frank startten in februari 2020 de graafwerkzaamheden in Vragender

Karl Heinz van der Made, directeur DELTA Fiber Netwerk, is er trots op dat de aanleg succesvol is verlopen en dat zoveel klanten nu voorzien zijn van glasvezel: “In 2019 besloten we om na het buitengebied ook de kleine kernen voor glasvezel te benaderen. Mede dankzij de inzet van de plaatselijke ambassadeurs, was de gemeente Oost Gelre een van de eerste gebieden waar men voor ons glasvezelnetwerk heeft gekozen.”

Nog 60 woningen in Zieuwent worden aangesloten

Een tegenslag was een complexe boring bij de N312 in Zieuwent. Daardoor konden 60 woningen nog niet worden aangesloten. Zodra hier meer over bekend is, brengt DELTA Fiber Netwerk de aangemelde inwoners hierover op de hoogte.

Aansluiten van woningen

Van april tot oktober 2020 plaatste Van Gelder Telecom de glasvezelaansluitingen bij de aangemelde inwoners in huis in de kleine kernen. Vanaf mei 2020 maakten de eerste inwoners gebruik van internet via glasvezel. In december vorig jaar ontvingen de laatste inwoners een installatiepakket met een modem van hun telecomaanbieder. Ook zij maken nu gebruik van de glasvezelverbinding.

Aanmelden

Heeft u zich nog niet aangemeld, maar wilt u wel graag glasvezel? Aanmelden kan nog steeds door een glasvezelabonnement af te sluiten bij een van de telecomaanbieders. Bekijk het aanbod voor uw adres via de postcodecheck op www.gavoorglasvezel.nl.