Kermis Lichtenvoorde / Groenlo

College besluit over plaatsing kermisattracties

In de media verschenen berichten dat de kermis Lichtenvoorde niet doorgaat. Echter daarover moet het college nog een definitief besluit nemen. Dat besluit valt deze of begin volgende week. In de besluit wordt ook opnieuw gekeken naar de kermisattracties in Groenlo.

De kermis is elk jaar zo vanzelfsprekend dat niemand zich afvraagt hoe het nu georganiseerd wordt. Er staan attracties, er is feest en er is van alles te doen. En iedereen geniet volop en dat is de bedoeling. Maar de coronacrisis maakt alles anders. Daarom is het goed even uit te leggen hoe het nu zit:

  • In de kleine kernen organiseren de kermiscomités hun eigen kermis helemaal. Van volksfeest in de grote tent tot zeskamp of optocht, maar ook de kermisattracties. Ze regelen alles zelf, in eigen beheer.
  • In Groenlo en in Lichtenvoorde organiseert de gemeente de attracties. De gemeente doet de uitvraag onder de kermisexploitanten en zorgt dat ze zich volgens plan opstellen in het centrum. De feestelijkheden rond een kermis worden door anderen georganiseerd, bijvoorbeeld in Groenlo door de stichting Grolse Kermis. Of in Lichtenvoorde het vogelschieten door St. Switbertus. En de horeca zelf is natuurlijk een belangrijke partij.

Geen corso of tentfeest

Al eerder heeft het Bloemencorso Lichtenvoorde bekend gemaakt dat het landelijk bekende bloemencorso op de tweede zondag van september niet doorgaat. Maar de stichting denkt wel na over alternatieven. De Stichting Grolse Kermis heeft, ook na de nieuwe versoepelingen, aangegeven geen tentfeest en ook niet het vogelschieten te organiseren. Het college respecteert deze besluiten.

Wel of niet kermisattracties

KermisattractieHet college had eerder al aangegeven geen attracties in Groenlo te organiseren. Dat was nog op het moment dat de versoepelingen vanaf 1 juli nog niet bekend waren. Dat idee had het college ook bij de kermis Lichtenvoorde. Maar nu de nieuwe versoepelingen sinds 1 juli bekend zijn wil het college hier opnieuw naar kijken. En vooral de vraag beantwoorden: ‘Denken we met de nieuwe versoepelingen anders over de kermisattracties in Groenlo en Lichtenvoorde ?. Deze week of begin volgende week valt er een besluit. En natuurljk zullen we dit publiceren.