Kent u het VerduurSaam Energieloket al?

Het is al weer vroeg donker. Het is weer kouder, vooral ‘s nachts. De verwarming en de lampen gaan vroeg op de avond aan. Misschien denkt u ook al na over energiebesparing. Wat kunt u doen om minder energie te gebruiken?

Heeft u uw woning al goed geïsoleerd? De vloer, de muren en het dak komen dan in aanmerking. Er zijn veel bronnen die u kunt raadplegen. Soms te veel. Het VerduurSaam Energieloket heeft alles op een rijtje gezet.

U kunt ook een gratis gesprek aangaan met een energiecoach van het VerduurSaam Energieloket. Of neem eens een kijkje op de uitgebreide website www.verduursaamenergieloket.nl. U vindt daar alle mogelijkheden. Hoe u uw woning kunt isoleren, alternatieven voor een gasgestookte ketel, maar ook simpele bespaartips.

Tips

  • Hieronder een paar van deze tips, waar u vandaag al mee kunt beginnen:
  • Verwarm alleen de kamer waar u bent. Hiermee bespaart u wel tot 200 euro per jaar (of gebruik een deurdranger om de deuren automatisch dicht te laten vallen).
  • De thermostaat 1 graad lager dan gebruikelijk bespaart ongeveer 80 euro per jaar.
  • Zet de thermostaat wanneer er niemand thuis is op 15 graden, dit scheelt gemiddeld 220 euro per jaar. Zet deze bij vloerverwarming op 17 of 18 graden, anders duurt het opwarmen te lang.
  • Als u de slaapkamers tijdens koude dagen niet verwarmt en gebruik maakt van een kruik of elektrische deken dan bespaart u tot 70 euro per jaar.

Meer informatie

Kijk voor nog veel meer bespaartips en informatie op www.verduursaamenergieloket.nl of bel (0314) 820 360. U kunt er ook terecht voor een Woningverbeterplan, een maatwerkadvies, welke subsidies en leningen er per gemeente mogelijk zijn, en de Achterhoekse Duurzame Huizenroute op 3 november 2018.

Logo VerduurSaam Energieloket