Jubilarissen Brandweer Lichtenvoorde

Op zaterdag 24 november 2018 zijn tijdens de jaarlijkse feestavond van Brandweer Lichtenvoorde twee jubilarissen gehuldigd. Ter gelegenheid van hun 25-jarige jubileum ontvingen Ronald de Lange en Paul Tanck de brandweeronderscheiding NVBR van burgemeester Bronsvoort.

De heer Tanck is in 1993 begonnen bij de brandweer. Hij is actief in het kader en heeft een kritische blik op de dagelijkse gang van zaken. Een bevelvoerder waar je van op aan kunt. Mede gezien het geringe aantal bevelvoerders overdag. De heer De Lange kwam ook in 1993 bij de brandweer. Hij draagt naast oefenen en uitrukken onder andere zorg voor materieel, kleding en voertuigonderhoud. Een zeer betrokken persoon die nieuwe ontwikkelingen en innovaties op gebied van brandweer volgt. Als leerwerkplekbegeleider en sinds kort als instructeur brengt hij kennis over op (nieuwe) leden.

Motor A-Ford opgeknapt!

Tijdens de feestavond was er ook een speciaal bedankwoord voor Bennie Stortelder. Hij heeft enorm veel kennis van de A-Ford, een echte hobby. De A-Ford is de eerste brandweerwagen van de Vrijwillige Brandweer Lichtenvoorde. Deze is gebouwd in het jaar 1929-1930. De conditie van de motor was zeer slecht. Bennie heeft de motor en versnellingsbak weer vakkundig opgeknapt. Een werk waar honderden uren in zitten. Hij kreeg daarbij hulp van een aantal oud vrijwilligers, met name Frank Tijdink, Loys Mols en Gerrit Klein Gunnewiek. Het brandweervoertuig loopt inmiddels weer als een naaimachine en kan weer generaties mee!

De jubilarissen samen met hun partners op de brandweerwagen
Foto door Ruth Eiting