Inspiratiesessies voor sportverenigingen als warming-up voor Special Olympics

Woensdagavond 21 februari is er een inspiratiesessie voor sportverenigingen over aangepast sporten. Deze inspiratiesessie is een warming-up naar de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018.

Een belangrijke doelstelling van de Special Olympics is dat iedereen met een beperking kan sporten bij een club in de buurt. Achterhoek in Beweging, BrichbouW Sportondersteuning, Graafschap College, MEE Oost en GSF hebben de handen ineengeslagen. Als warming-up in aanloop naar de Special Olympics organiseren zij twee inspiratiesessies voor sportverenigingen.

Met elkaar in gesprek over aangepast sporten

Overweegt uw vereniging om te starten met een sportaanbod voor mensen met een beperking? Of bent u al gestart maar loopt u tegen praktische of organisatorische zaken aan? Kom dan naar de inspiratiesessie. U kunt uw vragen stellen aan verenigingen die hier al ervaring mee hebben. Ook kunt u zich laten inspireren door verenigingen die actief meewerken aan de organisatie van de Special Olympics.

Datum en tijd

De eerste inspiratiesessie is op woensdag 21 februari bij het paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender. Vooral sportverenigingen uit de Oost-Achterhoek sluiten hierbij aan. Op dinsdag 6 maart is er voor de West-Achterhoek een inspiratiesessie bij hockeyclub DHC in Doetinchem. Kunt u 21 februari niet? Dan bent u van harte welkom in Doetinchem.

Programma

19.00 uur: Inloop
19.15 uur: Opening: uitleg over doelstelling
19.30 uur:
Workshop 1: Ervaringsdeskundige aan het woord
Workshop 2: Verenigingsscan
Workshop 3: Behoeftepeiling
21.30 – 22.00 uur: Afsluiting / netwerken

Meedoen is gratis

Meedoen aan de inspiratiesessie is gratis. Graag vooraf wel even aanmelden via deze link: http://bit.ly/inspiratiesessieaangepastsporten.

Vragen?

Neem contact op met Alexander Tempels. Dat kan via e-mail: alexander.tempels@achterhoekinbeweging.nl of telefonisch: 06 – 28 06 21 14.

Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek

De Nationale Spelen op 8, 9 en 10 juni vinden plaats in acht gemeenten in de Achterhoek. Meer dan 2.000 sporters met een beperking en 1.000 begeleiders zetten die dagen alles op alles om de Nationale Spelen tot een succes te maken. De deelnemers komen uit in 22 sporten, verspreid over 14 locaties. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de Nationale Spelen in de Achterhoek worden gehouden.

Jonge keeper in het doel
Stan Bouman Photography