Informatieavond over georganiseerde criminaliteit op 25 september

Inwoners van het buitengebied van Groenlo en Zwolle van harte welkom

Regelmatig hoort of leest u in het nieuws over georganiseerde criminelen die het platteland als werkterrein gebruiken. Wij organiseren informatieavonden voor inwoners van het buitengebied over het herkennen van deze criminele praktijken. De eerste avond is in Groenlo. Daarna volgen Zieuwent en Lievelde.

Is het te raar om waar te zijn? Dan is dat meestal ook zo. Een ondernemer zonder klanten, een autobedrijf dat overdag nooit open is of een boerenschuur die wordt verhuurd en waarvan de ramen zijn afgeplakt. Voorbeelden die met georganiseerde criminaliteit te maken kunnen hebben. Criminelen maken misbruik van bedrijven of inwoners in het buitengebied als dekmantel voor illegale praktijken. Ook in de Achterhoek zijn hier concrete voorbeelden van.

Kijkje in de beleveniscontainer

U kunt deze avond ook een kijkje nemen in de beleveniscontainer. Hierin worden een hennepkwekerij en drugslab nagebootst. Zo kunt u de signalen en kenmerken beleven en ziet u de daadwerkelijke risico’s.

Programma informatieavond

De informatieavond organiseren we met de politie, het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland en het centrum voor criminaliteitspreventie (CCV). Tijdens de avond maken we, aan de hand van praktijkvoorbeelden, het ‘onzichtbare’ zichtbaar. Wij geven u tips om u weerbaarder te maken tegen georganiseerde criminaliteit. Ook bespreken we de uitkomsten van de recent uitgevoerde enquête over veiligheid in het buitengebied.

Praktische informatie voor 25 september

De informatieavond is in De Mattelier, Mattelierstraat 19 in Groenlo. Inwoners en ondernemers uit het buitengebied van Groenlo en Zwolle zijn hier van harte welkom. We starten om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en de avond is rond 21.30 uur afgelopen. Na afloop is er uitgebreid de tijd om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Kunt u niet op 25 september?

Dan bent u van harte welkom op één van de andere informatieavonden. Op 3 oktober in Zieuwent voor de inwoners van het buitengebied van Mariënvelde, Harreveld en Zieuwent, (Parochiehuis) of op 24 oktober in Lievelde voor inwoners van het buitengebied van Lichtenvoorde, Lievelde en Vragender (Erve Kots).

Wilt u zich wel even aanmelden?

U kunt zich aanmelden voor de informatieavonden via: http://bit.ly/informatieavondcriminaliteit. Dit kan tot 23 september.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Sander Kempink, beleidsadviseur openbare orde en veiligheid. U kunt hem bereiken via telefoonnummer (0544) 39 34 94 of e-mail: s.kempink@oostgelre.nl.

Beleveniscontainer: drugslab