Informatieavond Keurmerk Veilig Buitengebied

Oprollen drugslab Vragender aanleiding voor extra avond over ondermijning

Dat criminelen het platteland als werkterrein gebruiken is een feit. Met het recente aantreffen van een drugslab in Vragender hebben we daar in Oost Gelre een concreet voorbeeld van. Wij willen voorkomen dat inwoners slachtoffer worden, maar we willen ook dat ze signalen van deze vorm van criminaliteit herkennen. Daarom houden wij op woensdag 19 februari in Vragender een informatieavond.

Te raar om waar te zijn

Is het te raar om waar te zijn? Dan is dat meestal ook zo. Bijvoorbeeld een ondernemer zonder klanten, een autobedrijf dat overdag nooit open is of een boerenschuur waarvan de ramen zijn afgeplakt. Criminelen gebruiken de anonimiteit van bedrijven of inwoners in het buitengebied als dekmantel voor illegale praktijken.

Weerbare samenleving

Daar gaat het deze avond over, die we samen met de politie, het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland en het centrum voor criminaliteitspreventie (CCV) organiseren. We geven tips om u weerbaarder te maken tegen georganiseerde criminaliteit. U kunt deze avond ook een bezoek brengen aan een beleveniscontainer. Hierin worden een hennepkwekerij en drugslab nagebootst.

Mannen in oranje pakken zijn blauwe tonnen aan het vullen

Drugslab Vragender

De politie heeft op 28 januari bij een boerderij in het buitengebied van Vragender een drugslab aangetroffen. De ontdekking kwam mede voort uit tips die de politie kreeg. Tijdens de informatieavond geeft de politie hier een korte toelichting over.

Aanmelden

Bewoners van het buitengebied zijn 19 februari vanaf 19.30 uur welkom bij café Overkamp aan de Winterswijkseweg 11 in Vragender. Na afloop is er uitgebreid tijd om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

U kunt zich tot 17 februari aanmelden voor de informatieavond via: http://bit.ly/informatieavondcriminaliteit. Aanmelden kan ook telefonisch via (0544) 39 35 26.