“Ik wil graag iets nuttigs doen voor een ander, maar op mijn eigen tempo en zonder werkdruk”

In de Dorpskamer in Lichtenvoorde kun je laagdrempelig kennismaken met arbeidsmatige werkzaamheden. Mis jij een zinvolle dag invulling? Kom bij de Dorpskamer kennis maken met werkzaamheden die ook bij Werkbaan Oost worden uitgevoerd. Loop op dinsdag of donderdag gerust eens binnen!

De samenwerking tussen Werkbaan Oost en de Dorpskamer kwam tot stand vanuit een vraag van Patric. Hij is bezoeker van de Dorpskamer bij Den Diek in Lichtenvoorde. “Ik wil graag iets nuttigs doen voor een ander, maar wel op mijn eigen tempo en zonder werkdruk” vertelt Patric. De gemeente Oost Gelre en Werkbaan Oost zochten samen naar mogelijkheden.

Aan de werktafel

Elke dinsdagmiddag en donderdag zorgt Patric voor werkzaamheden in samenwerking met Werkbaan Oost. We vragen Patric wat het werk zo leuk maakt. Patric: “Ik kan iets voor iemand anders doen, ik heb collega’s en ik voel me nuttig. De werkzaamheden verschillen van een spijkerclip tot het monteren van een aardklem.” Elke dinsdag vanaf 13.00 uur en donderdag vanaf 09.00 uur kun je aansluiten aan de werktafel bij Den Diek. Geen werkdruk, geen verplichte werktijden en altijd iemand naast je die in is voor een praatje.

Werkinstructie voor het monteren van klemmen

Wat is de Dorps- en Stadskamer Oost Gelre?

De Dorps- en Stadskamer bieden daginvulling in de vorm van een eigentijdse inloop, voor mensen uit kwetsbare situaties. We zoeken samen met bezoekers naar hun eigen wensen en ideeën om deze daginvulling vorm te geven. Er is geen indicatie nodig en er wordt geen eigen bijdrage gevraagd voor inwoners van Oost Gelre.

Meer informatie of meedoen?

De openingstijden van de Dorpskamer en Stadskamer vind je op www.sameninoostgelre.nl

Meld je aan bij de projectcoaches van de Dorps- en Stadskamer Oost Gelre of vraag hen om meer informatie:

Kristel Kok: 06 - 10 14 40 34
Simone Pastoors: 06 - 57 40 34 02