Iets verloren op de Zwarte Cross?

De gevonden voorwerpen van de Zwarte Cross zijn na afloop van het evenement overgedragen aan de gemeente. De gevonden voorwerpen worden geregistreerd via iLost. Ben je iets verloren op de Zwarte Cross? Kijk dan op https://ilost.co/nl/org/gemeente-oost-gelre.

Staat jouw verloren voorwerp erbij? Dan kun je dit tijdens openingstijden ophalen bij de balie van het gemeentehuis (Varsseveldseweg 2 in Lichtenvoorde).

  • Paspoort of identiteitskaart verloren?
    Reisdocumenten zijn aantrekkelijk voor fraudeurs en het is onbekend wie deze documenten in handen heeft gehad. De gemeente mag een gevonden Nederlands paspoort of Nederlandse identiteitskaart niet meer teruggeven aan de eigenaar in verband met mogelijke identiteitsfraude. Het identiteitsbewijs wordt daarom vernietigd. Je kunt in je woongemeente een nieuw document aanvragen.  
  • Rijbewijs verloren?
    De gemeente stuurt vrijdag alle gevonden rijbewijzen naar de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). Dit is wettelijk verplicht. De RDW stuurt het rijbewijs naar je terug. De huidige verwerkingstijd bij de RDW bedraagt enkele weken. Je kunt ervoor kiezen daar niet op te wachten en een nieuw rijbewijs aan te vragen.

  • Betaalpas verloren?
    Betaalpassen zijn geblokkeerd en door de gemeente afgegeven bij de betreffende bank. Mensen die hun betaalpas zijn verloren kunnen een nieuwe aanvragen bij hun bank.

Verloren voorwerp nog niet geregistreerd?

Voorwerpen die niet via iLost staan geregistreerd, zijn (nog) niet gevonden. Via iLost kun je in dat geval wel een bericht delen op jouw sociale media over het door jou verloren voorwerp. Zo weten andere mensen dat jij iets kwijt bent.

Fiets verloren op de Zwarte Cross?

Lees dan dit nieuwsbericht.

 

Gevonden voorwerpen van de Zwarte Cross 2019