Hondenlosloopveld op Eschpark in Lichtenvoorde

In 2018 legden we tot nu toe 8 hondenlosloopveldjes aan in Lichtenvoorde en Groenlo. De veldjes worden goed gebruikt. Het college van B&W heeft vorige week een besluit genomen over de plek van het veldje voor de wijk ’t Hooiland in Lichtenvoorde. Deze komt in het Eschpark. Ook is de ijsbaan in het Beekdal (buiten het ijsseizoen) aangewezen als plek waar honden mogen loslopen.

Het voorstel voor een losloopveld in het Eschpark is besproken met buurtbewoners en de werkgroepen voor het Beekdal en de hondenlosloopveldjes. Er zijn geen grote bezwaren. Deze week volgt een gesprek met een aantal betrokkenen. Dan gaat het onder andere over de inpassing met groen. Daarna leggen we het veldje zo snel mogelijk aan. Het veldje komt op zogenaamde ontwikkelgrond. Als er nieuwe ontwikkelingen voor dit gebied zijn, moet het hondenlosloopveld plaats maken.

IJsbaan in het Beekdal

De ijsbaan in het Beekdal is onder voorwaarden aangewezen als losloopveld. De ijsbaan is beschikbaar als losloopveld als de poort in het hekwerk open is en er geen schapen grazen. Verder blijft ook op de ijsbaan de opruimplicht gelden. In de winter blijft de hele ijsbaan bruikbaar voor de Lichtenvoordse IJsvereniging.

Meer informatie

Voor meer informatie over de hondenlosloopveldjes in onze gemeente kunt u contact opnemen met André te Brake van de afdeling Omgeving. Hij is bereikbaar op telefoonnummer (0544) 39 34 98 of via e-mail: a.tebrake@oostgelre.nl.

Losloopveldje aan de Mercatorstraat
Een losloopveldje aan de Mercatorstraat in Lichtenvoorde dat eerder dit jaar is aangelegd