Hoge gasprijs? Verduurzaam je woning!

Veel Nederlanders gaan de komende tijd merken dat de energierekening stijgt. Hoeveel méér je gaat betalen hangt af van je energieverbruik en je energiecontract. Je kunt onaangename verrassingen voorkomen door in je contract na te kijken of je binnenkort tariefswijzigingen kunt verwachten. Eventueel kun je overstappen naar een andere energieleverancier. En zorgen dat je minder energie verbruikt kan ook helpen.

Energie besparen

Er zijn meerdere manieren om energie te besparen. Bijvoorbeeld door je verwarming een graadje lager of uit te zetten in kamers die je niet gebruikt, maar ook door het plaatsen van tochtstrippen, korter douchen of het isoleren van je huis (dak, vloer, spouwmuren). Welke maatregelen voor jou het beste werken, is afhankelijk van je persoonlijke situatie en voorkeuren.

Tips en advies

Bij Agem Energieloket kun je terecht voor diverse energiebespaartips en voor advies van een Energie Coach. Deze komt (gratis) bij je thuis om de mogelijkheden te bekijken. Bij het isoleren van je huis bespaar je niet alleen op aardgas en elektriciteit, er komt ook minder CO2 in de lucht en je huis stijgt op het energielabel.

Subsidieregeling voor verduurzamen woningen

Weet je al welke isolerende maatregelen je wilt nemen voor je huis? Dan kan de subsidieregeling Verduurzamen Woningen van de gemeente je misschien helpen. Met deze subsidieregeling stimuleren we particuliere huiseigenaren om maatregelen te treffen voor de verbetering van energieverbruik van hun woning. Voor maatregelen die de Energie-Index (het zgn. energielabel) verbeteren kun je subsidie aanvragen. 

Toekomstbestendig Wonen Lening

Woon je in een eigen koopwoning? Dan kun je tegen een aantrekkelijke rente geld lenen om je woning toekomstbestendig te maken. De provincie Gelderland en de gemeente Oost Gelre willen zo positief bijdragen aan het verduurzamen, het levensloopbestendig maken van woningen, het verwijderen van asbest en het klimaatbestendig inrichten van de fysieke leefomgeving.

energierekening