Het ‘Lokale Ommetje’ in Oost Gelre gaat van start!

Dagelijks wandelen is hartstikke gezond! Niet alleen voor je lijf maar ook voor je brein. De gemeente Oost Gelre en de gemeente Montferland gaan in januari starten met ‘het Lokale Ommetje’.

Vooral in coronatijd is er veelvuldig gebruik gemaakt van de populaire wandelapp ‘Ommetje’ van de Hersenstichting. Want bewegen is gezond. Samen met de Hersenstichting starten we in januari daarom met een lokale variant.

In 10 weken tijd meer dan 1.000 mensen in beweging

Vanaf januari ga je 10 weken lang de strijd met elkaar aan. We dagen bedrijven, verenigingen en teams (bijvoorbeeld vriendengroepen, buren of collega’s) uit om dagelijks een wandeling te maken. Elke groep besatat uit minimaal 10 personen. Samen met lokale partners Leef met Loes Leefstijlcoaching en TeamFitaal is het doel om meer dan 1.000 mensen in beweging te krijgen!

Help Oost Gelre aan een prijs, stem op Het Lokale Ommetje

Het Lokale Ommetje van Oost Gelre en Montferland zit in de finale van de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat. T/m 2 december kan het publiek een stem uitbrengen op het beste idee. Help Oost Gelre aan een podiumplek en stem.

Begin januari volgt er meer informatie

Dat betekent niet dat je nu stil hoeft te zitten. Maak alvast een team: spoor je vereniging, je buurvrouwen/-mannen of het bedrijf waar je werkt aan om mee te doen. Heb je nog vragen? Laat het dan weten aan Michiel Krabbenborg, beleidsmedewerker sport, via m.krabbenborg@oostgelre.nl.