Herinrichting kruising (Oude) Winterswijkseweg in Groenlo na zomer van start

De veiligheid van het kruispunt Winterswijkseweg-Oude Winterswijkseweg in Groenlo is al jaren een belangrijk aandachtspunt. De gemeente heeft samen met een klankbordgroep gekeken naar mogelijkheden voor het veiliger maken van de kruising. Inmiddels heeft de gemeente de benodigde gronden aangekocht. Na de zomervakantie starten de werkzaamheden.

De kruising wordt veiliger gemaakt voor fietsers. Fietsers worden straks via een vrijliggend fietspad over de kruising geleid. Hiervoor heeft de gemeente gronden aangekocht. Ook worden de bochten op de Winterswijkseweg verbreed. Hierdoor hoeft groot verkeer (zoals bussen en vrachtwagens) niet op elkaar te wachten om elkaar te passeren. Hierdoor verbetert de doorstroming op het kruispunt. Daarnaast wordt de Parallelweg voorzien van een nieuwe deklaag met rode fietsstroken.

Tekening van de nieuw te ontwikkelen situatie bij de kruising Winterswijkseweg

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Planning

De herinrichting van de kruising, inclusief de Parallelweg tot aan het busstation, duurt 6 weken (30 augustus t/m 8 oktober). Tijdens de herinrichting is de kruising vanaf week 36 (maandag 6 september) gedurende 5 weken afgesloten voor alle verkeer. De werkzaamheden voor het resterende gedeelte van de Parallelweg zijn tussen 11 en 22 oktober gepland. De kruising is dan weer open voor verkeer.

Verkeersmaatregelen

Kijk voor meer informatie over de verkeersmaatregelen op www.officielebekendmakingen.nl.

De huidige situatie kruising Winterswijkseweg