Herinrichting Bentinckstraat e.o. van start

Afgelopen maandag 25 oktober verrichtte wethouder Bart Porskamp de openingshandeling voor de start van de herinrichting Bentinckstraat e.o. te Lichtenvoorde. Ook is de handtekening onder de aannemingsovereenkomst met Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek gezet. Hiermee is het startschot gegeven voor het herinrichten van ongeveer 1,3 km. aan wegen in de muziekbuurt.

Wat gaan we doen?

In de Bentinckstraat, Middachtenstraat (tussen Raadhuisstraat - Bentinckstraat), de Van Raesfeltstraat (tussen Middachtenstraat - Van Reedestraat), en de Van Reedestraat wordt de totale openbare ruimte opnieuw ingericht. Ook het aanliggende Remisepark wordt opnieuw aangelegd. Het gaat om zaken als de verhardingen van straten en stoepen, de riolering, het straatmeubilair, de bomen, struiken en planten en de openbare verlichting. In de plannen hebben we rekening gehouden met wensen van de bewoners.

Een trottoir aan nog maar 1 zijde van de straat

Klimaat, biodiversiteit en duurzaamheid zijn belangrijke aandachtspunten bij de herinrichting. Zo komt er nog maar aan 1 zijde van de straat een trottoir. Dat zal wel even wennen worden. Aan de zijde waar het trottoir wordt verwijderd, is er meer ruimte voor groen. Dit komt het klimaat ten goede, zorgt voor meer biodiversiteit en minder hittestress. Ook is er minder verhardingsmateriaal nodig, wat dus niet geproduceerd hoeft te worden. De bestaande tegels gaan we hergebruiken in de trottoirs die gehandhaafd blijven.

Duur van de werkzaamheden

Het werk wordt in verschillende fasen uitgevoerd. Maandag werd het eerste asfalt uit de rijbaan van de Middachtenstraat gehaald. Ook is begonnen in de Van Raesfeltstraat. Bedoeling is dat beide straten voor het eind van het jaar nagenoeg klaar zijn, met misschien nog wat laatste punten in het nieuwe jaar. In 2022 worden dan de Bentinckstraat en Van Reedestraat aangepakt, evenals het Remisepark.

Wegafsluitingen

De werkzaamheden zullen wel voor enige overlast zorgen, o.a. ook door afsluitingen van de wegen. De planning voor de afsluitingen is als volgt:

 • Van 1 november 2021 t/m 22 december 2021: gehele Bentinckstraat i.v.m. nutswerkzaamheden
 • Fase 1: Van Raesfeltstraat: 25 oktober t/m 10 december 2021
 • Fase 2: Middachtenstraat: 25 oktober t/m 28 januari 2021
 • Fase3: Bentinckstraat: 1 november t/m 13 mei 2022
  • Van 10 januari t/m 4 februari 2022: wegvak kruising Zieuwentseweg/Bentinckstraat t/m Bentinckstraat 23
  • Van 14 februari t/m 25 maart 2022: wegvak Bentinckstraat 23 t/m Bentinckstraat 11
  • Van 14 maart t/m 6 april 2022: wegvak Bentinckstraat 11 tot Varsseveldseweg
 • Fase 4: Van Reedestraat: 18 april t/m 1 juli 2022.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de voortgang van de werkzaamheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de projectpagina Bentinckstraat.

Wout Tuinte van Dusseldorp Infra Sloop en Milieutechniek, wethouder Bart Porskamp en Barrie Span, gemeentelijk projectleider

Wout Tuinte van Dusseldorp Infra Sloop en Milieutechniek, wethouder Bart Porskamp en Barrie Span, gemeentelijk projectleider