Goed verlopen Oud & Nieuw Oost Gelre

Burgemeester op surveillance met politie

Burgemeester Annette Bronsvoort kijkt terug op een goed verlopen oud&nieuw viering. Ze liep met de politie mee om het ook op die manier eens te ervaren. Er waren weinig incidenten en voor zover bekend zijn er geen nare dingen gebeurd met vuurwerk. Volgens de burgemeester tekent het de sfeer waarin Oud & Nieuw in Oost Gelre gevierd wordt.

Volgens burgemeester Bronsvoort gaat het na de jaarwisseling vaak over wat er mis is gegaan, de ongelukken en de vechtpartijen. “Dat is jammer, wat ik gezien heb was vooral een mooi feest en daar mag veel meer de nadruk op liggen. Er waren verschillende grote feesten in onze gemeente, het was er vooral gemoedelijk en gezellig. Ik was ook onder de indruk van de manier waarop de feestvierders zich opstellen tegenover de politie. In de discussie over respect voor hulpverleners laten onze inwoners zien hoe het ook kan. Dat er sprake is van wederzijds respect. Daar ben ik trots op.”

De weinige incidenten die er wel waren nemen de positieve indruk van burgemeester Bronsvoort niet weg. “Elk incident is er één te veel en vervelend voor mensen die er bij betrokken zijn of er getuige van waren. Maar Oud & Nieuw was een mooi feest waarin we in woord én daad elkaar het beste wensen voor 2018. Dat is een compliment aan de bezoekers maar zeker ook aan de organisatoren van deze feestelijke bijeenkomsten. Maandag 8 januari is de nieuwjaarsreceptie waar iedereen van harte welkom is. Maar ik hoef niet tot dat moment te wachten om iedereen een heel voorspoedig en vooral gezond 2018 toe te wensen."