Gladheidbestrijding in Oost Gelre

Kijk voor route en veelgestelde vragen en antwoorden op oostgelre.nl/gladheid

De koude dagen zijn begonnen. En onze aannemer Rouwmaat heeft de eerste strooirondes alweer achter de rug. Bij winters weer kan op wegen gladheid ontstaan door vorst, ijzel of sneeuw. Vanwege de verkeersveiligheid maken en houden we bij gladheid een deel van de wegen en fietspaden begaanbaar. Dit gebeurt door zout te strooien en eventueel sneeuw te ruimen.

 

Rouwmaat strooit in onze opdracht een vaste route. Die vaste route is vanaf alle woningen, bedrijven en instellingen binnen een redelijke afstand bereikbaar. Ook zijn alle openbare gebouwen, zoals scholen, via deze vaste route bereikbaar. Ondanks onze inspanningen is gladheid helaas niet helemaal te voorkomen, want we strooien niet overal. Blijf daarom tijdens winters weer ook zelf altijd alert.

strooiwagen

Strooiroute staat op oostgelre.nl/gladheid

Het advies is om bij glad weer zoveel mogelijk de route over gestrooide wegen te volgen. De wegen die gestrooid worden zie je op de kaart op onze website: www.oostgelre.nl/gladheid.

 

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar www.oostgelre.nl/gladheid. Daar vind je ook een aantal veelgestelde vragen en antwoorden. Wil je een melding maken? Ook het online formulier Melding Openbare Ruimte vind je op onze website.