Gladheidbestrijding in Oost Gelre

Onze aannemer Rouwmaat heeft vanaf 1 november de strooiwagens stand-by staan. We zitten weliswaar nog volop in de herfst, maar ook de eerste nacht met lichte vorst hebben we alweer achter de rug. Bij winters weer kan op wegen gladheid ontstaan door vorst, ijzel of sneeuw. Vanwege de verkeersveiligheid maken en houden we bij gladheid een deel van de wegen en fietspaden begaanbaar. Dit gebeurt door zout te strooien en eventueel sneeuw te ruimen.

Rouwmaat strooit in onze opdracht een vaste route. Die vaste route is vanaf alle woningen, bedrijven en instellingen binnen een redelijke afstand bereikbaar. Ook zijn alle openbare gebouwen, zoals scholen, via deze vaste route bereikbaar. Ondanks onze inspanningen is gladheid helaas niet helemaal te voorkomen, want we strooien niet overal. Blijf daarom tijdens winters weer ook zelf altijd alert.

Strooiroute

Het advies is om bij glad weer zoveel mogelijk de route over gestrooide wegen te volgen.

Help mee en veeg de stoep voor uw huis

Uw eigen stoep schoon? Kijk ook even naar de stoep van uw (oudere) buren.

Meer informatie?

Kijk op oostgelre.nl/gladheid. Daar vindt u ook een aantal veelgestelde vragen en antwoorden. Wilt u een melding maken? Dan kunt u hier ook het online formulier Melding Openbare Ruimte vinden.

 

strooiwagen