Geslaagde Boomfeestdag 2021

Op woensdag 10 november werd de nationale Boomfeestdag georganiseerd. In Oost Gelre zijn op 2 plantlocaties bomen en struiken geplant. Leerlingen van het Bariet uit Lichtenvoorde en De Hoeksteen uit Groenlo hielpen wethouder Karel Bonsen bij Ekoboerderij Arink in Lievelde. Op de Hartreize in Groenlo staken leerlingen van de Ni-je Veste samen met wethouder Marieke Frank de handen uit de mouwen.

Ekoboerderij Arink aan de Gasteveldsdijk in Lievelde

De familie Arink heeft samen met de leerlingen maar liefst 200 meter houtsingel aangeplant, als bijdrage voor het landschap en de biodiversiteit. Het herstel en het onderhoud van het landschap is voor Arink een belangrijke pijler van hun bedrijfsvoering.

De Hartreize in Groenlo

Op de Hartreize werden 40 al redelijk grote bomen geplant. Dit naar aanleiding van een burgerinitiatief van een aantal bewoners van de Hartreize en De Kunne om de biodiversiteit in hun leefomgeving te versterken. De leerlingen kregen bij de aanplant dan ook hulp van een aantal betrokken buurtbewoners.

Bomenwacht Oost Gelre

Als gemeente zijn we bijzonder blij met de inzet van de Bomenwacht. Al jarenlang organiseren enkele leden de boomfeestdag in onze gemeente. Ze nemen daarvoor contact op met de scholen en organiseren de lessen en instructies over de bomen en de aanplant. Vervolgens steken ze tijdens de aanplant ook zelf de handen uit de mouwen om het goede voorbeeld aan de kinderen te geven. Met name Carel en Ans ten Have en Jetty Rodenburg zijn de drijvende kracht achter het succes van diverse boomfeestdagen. Een mooi voorbeeld van inwonerparticipatie.

De Hartreize

De Hartreize in Groenlo

Ekoboerderij Arink

Ekoboerderij Arink Lievelde