Gemeente wil in contact komen met gedupeerde ouders toeslagenaffaire

Wethouder Hoenderboom: “We willen hen graag een helpende hand bieden.”

Duizenden ouders in Nederland zijn gedupeerd door de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst. Wethouder Jos Hoenderboom: “Wij weten inmiddels dat een aantal van hen in Oost Gelre woont. Vanwege privacyredenen weten wij niet om wie het gaat of hoe ze er op dit moment voor staan. Maar wij willen deze ouders heel graag spreken. Om waar nodig een helpende hand te bieden, met een luisterend oor of passende ondersteuning.

Wethouder Hoenderboom hoopt dat de betreffende ouders ingaan op zijn uitnodiging. “Door deze affaire kunnen ze in de (financiële) problemen zijn gekomen. En we hebben allemaal gezien hoe groot de impact daarvan kan zijn. Ik nodig deze ouders uit om contact op te nemen met het Sociaal Team. We bieden een luisterend oor en kijken graag samen wat we voor hen kunnen betekenen.”

U kunt contact opnemen met het Sociaal Team

Vanwege de privacywetgeving ontvangt de gemeente geen gegevens van gedupeerde ouders. Bent u of kent u iemand in Oost Gelre die verstrikt is geraakt in de toeslagenaffaire? Vraag hem of haar contact op te nemen met het Sociaal Team. Dat kan via e-mail: sociaalteam@oostgelre.nl of telefoon: (0544) 39 36 16 (op werkdagen van 09.00 – 12.30 uur).