Gemeente van start met iLost voor gevonden en verloren voorwerpen

Iets gevonden of verloren? Vanaf nu kunt u dit melden op de website https://ilost.co/nl/. Sinds deze week werken de baliemedewerkers van de gemeente ook met iLost. Daarmee is iLost dus hét platform voor gevonden en verloren voorwerpen in de gemeente Oost Gelre.

Volgens de wet is de gemeente verantwoordelijk voor het registreren en beheren van gevonden én verloren voorwerpen. Met iLost sluiten we aan bij een simpel en voor iedereen toegankelijk systeem. Wereldwijd, in Nederland en in de regio wordt iLost al gebruikt om hierin te ondersteunen. In 2018 werkte de gemeente al tijdelijk met iLost rondom de Zwarte Cross. Dit is goed bevallen. Het college heeft daarom besloten om iLost ook buiten het evenement te gaan gebruiken.

Overzicht op iLost

Vanaf nu worden de gevonden voorwerpen die zijn binnengebracht bij de gemeente online geplaatst op https://ilost.co/nl/org/gemeente-oost-gelre. Daarmee vervalt binnenkort het overzicht op www.oostgelre.nl.

Gevonden fietsen en meer informatie

Binnen Oost Gelre verzorgt Hacron Groen namens de gemeente de afhandeling van gevonden fietsen. Dit blijft zo. Gevonden fietsen kun je aanmelden via (0544) 39 52 00, via de mail info@hacrongroen.nl of via Twitter @hacrongroen. Een overzichtslijst van de fietsen staat bij onze Gevonden voorwerpen en fietsen. Hier vindt u ook meer informatie over de gevonden en verloren voorwerpen.

Logo iLost