Gemeente speelt rol bij coördinatie hulpvragen zorgaanbieders

De aantallen coronabesmettingen zijn al lange tijd hoog. Dat vraagt het uiterste van de zorg, ook in de Achterhoek. Ziekenhuizen, verpleeghuizen en wijkverpleging zetten op dit moment alles en iedereen in om zoveel mogelijk mensen van goede zorg te voorzien. Gemeenten in de Oost-Achterhoek hebben voorbereidingen getroffen om eventuele hulpvragen van zorgaanbieders te kunnen coördineren.

Op dit moment is het nodig om het ‘noodplan donkergrijs’ te activeren. Dat betekent dat de gemeenten – indien gevraagd door zorgaanbieders – de nodige zorg kunnen coördineren. Dat kan onder andere betekenen dat er vrijwilligers via de gemeente worden ingezet voor bijvoorbeeld maaltijdondersteuning of mantelzorgondersteuning. Ook kan het zo zijn dat huishoudelijke hulpen tijdelijk minder uren leveren bij hun vaste cliënten, zodat ze meer ruimte hebben om urgente zorg te leveren bij andere cliënten.

Krijgt u huishoudelijke ondersteuning?

Dan verandert er op dit moment nog niets voor u. Als er mogelijk wel iets voor u gaat veranderen, dan wordt u hier uiteraard eerst persoonlijk over geïnformeerd.

Meer informatie via het Sociaal Team

Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met het Sociaal Team, via (0544) 39 36 16 (bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur) of sociaalteam@oostgelre.nl.