Gemeente Oost Gelre geeft GEEN gemeentegids meer uit

Een ondernemer in onze gemeente ontving afgelopen weken telefoontjes van verschillende uitgevers van (informatie)gidsen over een vermelding / advertentie. Daarbij werd gesuggereerd dat het een gids was in opdracht van de gemeente. Maar dat is niet het geval. De gemeente Oost Gelre geeft geen gemeentegids meer uit, niet digitaal en ook niet op papier.

Elk bedrijf kan en mag een informatie-/gemeentegids in eigen beheer of in opdracht uitgeven. Dat kan commercieel interessant zijn, voor hen en misschien ook wel voor u. Maar ze mogen niet zeggen dat het een gids is in opdracht van of samenwerking met de gemeente Oost Gelre. Dus, wordt u benaderd, telefonisch, via e-mail of aan de deur voor een vermelding in de gemeentegids? Of voor het plaatsen van een advertentie? Weet dan dat de gemeente Oost Gelre niet de opdrachtgever is voor een nieuwe gemeentegids.

Vaak wordt ook gevraagd of u een vermelding zoals in de gids van het vorige jaar wilt continueren. Check altijd of u wel een eerdere vermelding heeft gehad. En bekijk eens waar de vermelding of de advertentie op of in komt te staan. Gaat het om een gids die huis-aan-huis wordt verspreid? Of is het alleen een vermelding op een digitaal platform waar maar weinig mensen informatie zoeken? En is dat wel interessant voor u?

Blijf in ieder geval altijd alert én kritisch!

Afbeelding met de tekst Attention Please