Gedeelte Varsseveldseweg tijdelijk afgesloten vanwege werkzaamheden

Tankstations bereikbaar

Op de locatie van de voormalige St. Ludgerusschool aan de Varsseveldseweg in Lichtenvoorde vordert de bouw van het nieuwe IEKC goed. Naar verwachting wordt de nieuwbouw in juni 2021 opgeleverd en na de zomervakantie 2021 in gebruik genomen. IEKC Het Gele Park zorgt voor een toename van het verkeer. Daarom worden de wegen rondom het IEKC ook opnieuw ingericht. De werkzaamheden in de Frans ten Boschstraat zijn al gestart. Op 12 april starten ook de werkzaamheden in de Varsseveldseweg.

Officiële verkeersbesluiten

De officiële verkeersbesluiten rondom de Frans ten Boschstraat en de 30 km/u-zone publiceerden wij in week 11 (18 maart 2021). De maatregelen rondom de nieuwe inrichting van de Varsseveldseweg (inclusief kaartmateriaal) leest u deze week bij de officiële bekendmakingen (tabblad Verkeer).

12 april: start aanpassing gedeelte Varsseveldseweg

Vanwege het nieuwe IEKC wordt de Varsseveldseweg tussen de Beukstraat en de Frans ten Boschstraat anders ingericht. Van de Beukstraat tot de Meidoornstraat krijgt de Varsseveldseweg fietsstroken. Van de Meidoornstraat tot de Frans ten Boschstraat wordt de Varsseveldseweg gesplitst in twee rijbanen en komt er een aansluiting naar de nieuwe Kiss & Ride van het IEKC. De werkzaamheden aan de Varsseveldseweg starten op maandag 12 april.

Afsluiting gedeelte Varsseveldseweg van 12 april t/m 4 juni

Vanwege de wegwerkzaamheden rondom IEKC Het Gele Park wordt de Varsseveldseweg tijdelijk afgesloten tussen de Beukstraat (inclusief kruispunt) en de Frans ten Boschstraat (inclusief kruispunt). Deze afsluiting geldt van 12 april t/m 4 juni 2021. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid. De 2 tankstations aan de Varsseveldseweg blijven bereikbaar.

Omleiding Arriva – buslijn 72

Tijdens de afsluiting van genoemd gedeelte van de Varsseveldseweg wordt buslijn 72 ook omgeleid. Deze lijn rijdt vanaf de Ds. Van Krevelenstraat nu niet meer via bushaltes Meidoornstraat en Lichtenvoorde-Zuid naar het busstation aan de Richterslaan te Lichtenvoorde, maar direct langs het gemeentehuis naar de Richterslaan. Check vooraf je rit op www.9292.nl.

De bouw van het IEKC in Lichtenvoorde