Even voorstellen: Hannie Lurvink, nieuw lid Wmo-raad Oost Gelre

Ik ben Hannie Lurvink-Kersten, geboren en getogen te Nijmegen. In deze stad heb ik ook mijn opleiding tot Verpleegkundige gevolgd aan het Radboud ziekenhuis. Sinds 1977 woon ik in de Achterhoek te Lichtenvoorde. Ik ben getrouwd met Martin Lurvink en wij hebben 3 volwassen zonen die al langere tijd zijn uitgevlogen.

Lid Wmo-raad: Hannie LurvinkVanaf 1977 ben ik enkele jaren werkzaam geweest in het ziekenhuis te Lichtenvoorde maar ben sinds 1987 werkzaam geweest in de thuiszorg bij Sensire als verpleegkundige en wijkverpleegkundige. Dit deed ik zowel in Lichtenvoorde als in Groenlo. Sinds 2015 geniet ik van mijn (pre-)pensioen.

Enige tijd geleden is mij gevraagd of ik interesse had om voor het seniorenbelang van onze gemeente zitting te nemen in de Wmo-raad. Ik voel me maatschappelijk betrokken bij onze gemeente en dit lijkt mij een goede kans om ook na mijn pensioen mijn steentje bij te dragen. Sinds vorig jaar heb ik me verdiept in wat deelname betekent. Ook heb ik me ingelezen in diverse onderwerpen op het gebied van wonen, welzijn en zorg en de visie van de gemeente, waaronder het beleidsplan sociaal domein 2019-2022 ‘Samen in Oost Gelre, samen doen!’.

Ik hoop dan ook dat ik een bijdrage kan leveren op het gebied van wonen, welzijn en zorg als gesprekspartner in de Wmo-raad van de gemeente, met een focus op de onderwerpen die het seniorenbeleid betreffen.