Energiebeurs over energie besparen op 21 september

Opening door wethouder Bart Porskamp om 10.30 uur

Op zaterdag 21 september organiseert Groenkracht een energiebeurs voor alle inwoners van Oost Gelre. Wilt u weten hoe u kunt bijdragen aan energiebesparing? Zoekt u informatie over maatregelen die u in uw huis wilt toepassen en regelingen die u daarbij kunnen helpen? Kom naar de Energiebeurs op 21 september in De Mattelier in Groenlo!

Tijdens de energiebeurs zijn veel regionale bedrijven aanwezig. Zij informeren u over isolatie, zonnepanelen, warmtepompen, subsidies, e-bikes, biomassa, ecowoningen, duurzaamheidsleningen en nog veel meer. De beurs is helemaal gericht op het besparen van energie. U bent welkom van 10.30 tot 16.00 uur. Toegang is gratis. Ook het Solarpark op de Laarberg is op deze dag gratis te bezoeken.

Stands met informatie

Er zijn zo’n 15 stands op de beurs. Ook het energieloket van de gemeente Oost Gelre is aanwezig. Hier geven wij informatie over bijvoorbeeld de toekomst bestendig wonen lening. Maar ook over de ontwikkelingen omtrent grootschalige duurzame energie opwek.

Interessante lezingen

John Arink van ekoboerderij Arink uit Lievelde vertelt tijdens een lezing over zijn filosofie. En hoe hij dit heeft toegepast in zijn gebouwen. Ook Marieke van Driel geeft een lezing. Zij adviseert particulieren die actief willen bijdragen aan een duurzame wereld. Daarnaast verzorgen adviseurs van AGEM een lezing. Tijdens de beurs is er ook een interviewronde met inwoners van Oost Gelre. Zij hebben hun huis al verduurzaamd en geven tips.

Zonnepanelen