Eerste informatiemiddag ‘Op eigen benen blijven staan’ op 8 oktober in Mariënvelde

Wethouder Hoenderboom: “Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel door ongeval bij ouderen”

Deze week is het de jaarlijkse Valpreventieweek. Deze week is er éxtra aandacht voor bewustwording en kennisverspreiding over valpreventie. Ook de gemeente Oost Gelre vindt dit erg belangrijk en besteedt hier aandacht aan. De eerste informatiemiddag is op dinsdag 8 oktober in Mariënvelde.

Wethouder Hoenderboom: “Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. En dit neemt toe. Wij vinden het belangrijk dat hier aandacht voor is.”

Kom naar de informatiemiddagen ‘Op eigen benen blijven staan’

Samen met partners organiseert de gemeente Oost Gelre de komende tijd 8 informatiemiddagen: “Op eigen benen blijven staan.” De eerste informatiemiddag is op 8 oktober in Mariënvelde van 15.00 – 17.00 uur bij de BMV.  Daarna volgen de andere kernen. Tijdens de middag gaan we in op risicofactoren van vallen en hoe u vallen kan voorkomen.

Blijf bewegen!

Bewegen is belangrijk. Hierdoor blijven uw spieren sterk en oefent u het evenwicht. “Maar dat niet alleen. Bewegen is ook belangrijk voor de sociale contacten, u voelt zich beter en het is goed voor de gezondheid.” aldus wethouder Hoenderboom. Daarom roepen wij onze inwoners ook op om te blijven bewegen, ook als u wat ouder wordt.

Sport- en cultuurcoach

Heeft u hier hulp bij nodig of heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met sport- en cultuurcoach Han Otten. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (0544) 37 50 45 of e-mail: h.otten@centruminbeweging.nl. Of kijk op www.sameninoostgelre.nl/agenda voor het aanbod in uw woonplaats.

Denk aan de veiligheid in en om uw woning

Niet alleen bewegen is belangrijk. Ook de veiligheid in en rond uw woning kan al helpen om een val te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een stevige trapleuning of een antislipmat in de badkamer. Het aanleren van veilige gewoontes kan ook al helpen. Gebruik bijvoorbeeld een huishoudtrap in plaats van een stoel.

Meer informatie

Voor meer informatie kan u terecht bij Dorien Pardijs van de gemeente (d.pardijs@oostgelre.nl of (0544) 39 35 51). Zie ook het nieuwsbericht over de informatiebijeenkomsten op de website Samen in Oost Gelre.

Twee ouderen doen oefeningen