Een Vrijheidsmaaltijd organiseren op 5 mei 2020? Meld je aan!

Heel Nederland is begonnen met het vieren dat we al 75 jaar in vrijheid leven. Gelderland herdenkt ook. 75 jaar vrijheid is: herdenken, beseffen, beleven en vieren. De gemeente Oost Gelre sluit aan bij het programma van de provincie Gelderland. Op 5 mei 2020 vinden er in Oost Gelre diverse activiteiten plaats. Daarover volgt begin volgend jaar meer informatie.

Vrijheidsmaaltijden door het hele land op 5 mei 2020

Een van de onderdelen die het Nationaal Comité 4 en 5 mei aanbiedt, is dat we op 5 mei 2020 de vrijheid vieren met Vrijheidsmaaltijden door het hele land.

Iedereen kan zich aanmelden om een Vrijheidsmaaltijd te organiseren

Denk aan scholen, dorpsbelangenverenigingen of 4en5 mei comités. De maaltijd kan een eenvoudig ontbijt zijn met zelfgesmeerde broodjes en wat drinken. Het Nationaal Comité 4en5 mei biedt menukaarten, placemats, (plastic) glazen en spreekkaarten aan. Met deze kaarten gaat u tijdens de maaltijd in gesprek met elkaar over wat vrijheid voor u betekent.

Voorwaarden om mee te doen aan de Vrijheidsmaaltijd

De maaltijd moet op 5 mei plaatsvinden. En het moet een verbinding tussen verschillende groepen mensen tot stand brengen. Op de pagina https://www.4en5mei.nl/herdenken-en-vieren/vieren/vrijheidsmaaltijden vinden organisatoren alle informatie die nodig is om de maaltijd soepel te laten verlopen. Hier leest u ook hoe u zich kunt aanmelden. Wacht daarmee niet te lang, want op = op!

Heeft u belangstelling? Kijk dan op de website van het Nationaal Comité 4en5 mei

Als u zich aanmeldt, wilt u dan ook een e-mail sturen naar Ingrid Rondeel van de gemeente Oost Gelre. Haar e-mailadres is i.rondeel@oostgelre.nl. Zo kunnen we kijken of uw initiatief eventueel kan aansluiten bij een ander lokaal programma.

Activiteiten in Oost Gelre

Op 5 mei 2020 worden er in enkele kernen van Oost Gelre al activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld:

  • Extra exposities over de vrijheid
  • Fietsroutes
  • Bevrijdingsvuurestafette

Hoe mooi zou het zijn dat de aftrap van deze activiteiten op de 5e mei wordt gedaan met een gezamenlijke vrijheidsmaaltijd!

Een gedekte tafel voor 5 mei