Nieuwsoverzicht

  • Bekend maakt bemind

    In het najaar van 2022 heeft de gemeente Oost Gelre initiatief genomen om een opvanglocatie voor statushouders te openen. Doordat ‘Ter Apel’ te veel mensen moet huisvesten, zoals we allemaal op het nieuws kunnen zien, nam het college van B&W haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Samen met de gemeenten Aalten, Oude IJsselstreek en Winterswijk is het leegstaande gebouw van Careaz in gebruik genomen in november 2022.

    Locatie De Kievit in Lichtenvoorde.
  • Gratis tips over energie besparen

    Vraagt u zich af waar u het beste kunt beginnen met besparen? Of ziet u die hoge energierekening steeds binnenkomen, maar weet u niet hoe u deze kunt verlagen? Maak dan een afspraak met 1 van de energiecoaches van het Energieloket. Zij helpen u graag op weg.

    Tips geld besparen
  • ROVA start proef: ‘Wegen pmd op de zijlader’

    ROVA start met een proef waarbij vrachtwagens (ook wel zijladers genoemd) containers wegen vóór ze te legen. Het gaat om de containers met pmd (plastic, metaal en drankkartons). Deze proef loopt in 13 gemeenten, ook in Oost Gelre. Het doel van de proef is om de kwaliteit van ingezameld pmd te verbeteren.

    De zijlader met de arm die de containers kan wegen (foto: ROVA).
  • Gemeente controleert op opgave gemeentegronden

    Ondernemers die grond bezitten, geven elk jaar op hoeveel grond ze hebben. We noemen dit ‘opgave van gronden’. De opgave bepaalt onder andere hoeveel Europese subsidie of vergoeding boeren of landeigenaren krijgen voor de landbouw. Ook bepaalt het hoeveel mest zij op een stuk grond kunnen uitrijden.

    Opgave gemeentegronden
  • Digitale veiligheid: cyberbingo!

    Om aandacht te vragen voor digitale veiligheid organiseerde de politie Oost-Nederland op dinsdag 2 april een actiedag #Echtnietvandaag! In Groenlo en Lichtenvoorde hielden we een cyberbingo.

    ruimte met mensen
  • Ervaringen met jongere vluchtelingen in ’t Zwaantje

    Het afgelopen jaar woonden er 49 alleenstaande minderjarige vluchtelingen (amv’ers) in voormalig hotel-restaurant ’t Zwaantje in Lichtenvoorde.

    foto van voormalig hotel-restaurant ’t Zwaantje in Lichtenvoorde
  • Werkzaamheden vergroenen centrum Lichtenvoorde aantal weken vertraagd

    Vorige week berichtten wij u dat de werkzaamheden voor het vergroenen van het centrum in Lichtenvoorde zijn gestart. Daarin stond ook een planning van de werkzaamheden. Helaas lopen we tegen een vertraging aan.

    Impressie vergroening gedeelte Krabbenplas richting Ganzenmarkt.
  • Toekomstbestendig Wonen Lening aanvragen

    Heeft u een eigen woning? Dan kunt u de Toekomstbestendig Wonen Lening aanvragen. Met deze lening kunt u uw woning klaarmaken voor de toekomst en energiezuiniger maken. Dat kan door bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen of isoleren van dak, muren of vloer.

    Toekomstbestendig Wonen Lening aanvragen
  • Koninklijk bezoek voor Mariënvelde op 24 april

    Zijne Majesteit de Koning brengt woensdagmiddag 24 april een bezoek aan Mariënvelde, de winnaar van de Dorpsvernieuwingsprijs 2023. Een welverdiende eer voor Mariënvelde!

    Koning Willem-Alexander in Mariënvelde