Durf je wèl!? Weerbaarheidstraining voor kinderen weer van start

banner Preventieplatform Jeugd

Sommige kinderen hebben moeite met vriendjes maken, nee zeggen en voor zichzelf opkomen. Helemaal niet nodig! ‘Durf je wél?!’ is een sociale weerbaarheidstraining van het Preventieplatform Jeugd. Het geeft kinderen het zelfvertrouwen en het lef voor zichzelf op te komen.

Op vrijdagmiddag 9 oktober gaat er weer een Durf je wèl!? weerbaarheidstraining van start in Aalten, op donderdagmiddag 5 november in Neede. Kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 van basisscholen in de gemeente Aalten en Berkelland, maar ook uit Oost Gelre en Winterswijk kunnen worden aangemeld. De weerbaarheidstraining wordt in kleine groepen met maximaal 10 kinderen gegeven. De training bestaat uit 7 wekelijkse middagbijeenkomsten (aanvang 15.30 uur, niet tijdens schoolvakanties). Een bijeenkomst duurt ongeveer 1,5 uur.

Training op maat

De training wordt gegeven door Sarah Pelgrim van Sensire. Zij neemt na aanmelding contact op voor een kennismakingsgesprek met het kind, samen met de ouder(s)/verzorgers. In dat gesprek worden ook de leerdoelen van het kind besproken. De training en de oefeningen worden vervolgens aangepast aan wat de deelnemende kinderen lastig vinden. Veel voorkomend zijn:

  • kennis maken met andere kinderen
  • een praatje maken, vragen of je mee mag doen
  • reageren op complimenten en kritiek
  • zelf kritiek geven, je mening geven
  • ‘nee’ zeggen en omgaan met pesten

Iets voor uw kind?

Deelname is gratis voor kinderen uit de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. U kunt uw kind aanmelden via www.preventieplatformjeugd.nl. Hier vindt u ook informatie over de data en locaties waar de trainingen plaatsvinden.