Donderdag 31 mei tweede bijeenkomst grootschalige energieopwekking

Informatiemarkt grootschalige energieopwekking vanaf 19.00 uur

Op donderdag 31 mei is in de Mattelier in Groenlo de tweede bijeenkomst over grootschalige energieopwekking in Oost Gelre. Het doel van de avond is een volgende stap zetten in het beantwoorden van twee belangrijke vragen: Waar willen we in ons buitengebied grootschalige opwekking van energie? En onder welke voorwaarden? De informatieavond start met een informatiemarkt over grootschalige energieopwekking.

Een energieneutraal Oost Gelre in 2030. Dat is de ambitie die Oost Gelre samen met de Achterhoekse gemeenten heeft uitgesproken. Daar is meer voor nodig dan alleen energie besparen of zelf energie opwekken met zonnepanelen op uw woning of bedrijf. Willen we energieneutraal worden, dan hebben we ook windmolens, zonneparken en installaties voor biomassa nodig.

Meepraten over beleid

Tijdens de eerste bijeenkomst op 14 mei jl. bij HRZ ’t Zwaantje in Lichtenvoorde hebben we een eerste verkenning gedaan. De resultaten daarvan presenteren we op 31 mei om 20.00 uur. We scherpen dan de antwoorden op beide vragen verder aan: waar willen we grootschalige energieopwekking en onder welke voorwaarden? De antwoorden op deze vragen vormen de basis voor het beleid dat we gaan opstellen. Beleid voor de toepassing van grootschalige energieopwekking. Daarnaast gaan we in gesprek over hoe we een eerste grote stap kunnen zetten op het gebied van grootschalige energieopwekking. Het is dus van groot belang dat u nu uw mening geeft en meepraat.

Bijpraten over 1e bijeenkomst

We kunnen ons voorstellen dat u wellicht niet in de gelegenheid was om bij de eerste bijeenkomst te zijn. Op donderdag 31 mei is er gelegenheid om tussen 19.30 en 20.00 uur bijgepraat te worden over die eerste bijeenkomst. Dan bent u helemaal bij voor het vervolg van de avond, die start om 20.00 uur.

Informatiemarkt

Op 31 mei kunt u zich tussen 19.00 en 20.00 uur uitgebreid laten informeren wij u over grootschalige energieopwekking. In verschillende kramen staan partijen die op verschillende manieren betrokken zijn bij grootschalige energieopwekking door zon, wind en biomassa. Ook worden een aantal voorbeelden uit Oost Gelre gepresenteerd. Van de partij zijn onder andere de energiecoöperaties die nu al actief zijn in Oost Gelre. Maar ook de AGEM is van de partij en de initiatiefnemers voor het solarpark op Laarberg. Op het gebied van biomassa is de BIR aanwezig. De BIR is onder andere betrokken bij het warm water project in Lichtenvoorde.

Informatie

Neem voor meer informatie een kijkje op de pagina Energieneutraal Oost Gelre.

Logo Energieneutraal Oost Gelre