Derde stap in openingsplan gezet: bijna alles open

Mogelijkheden voor sporten verruimd en culturele locaties open onder voorwaarden

Op zaterdag 5 juni is de derde stap gezet in het openingsplan. Een aantal maatregelen is, onder voorwaarden, aangepast of versoepeld. Burgemeester Annette Bronsvoort: “Hier hebben we allemaal lang naar uitgekeken. We zijn op de goede weg.”

Kantelpunt

Burgemeester Bronsvoort: “We krijgen het kantelpunt in zicht, waarop we het coronavirus goed onder controle krijgen. Dat heeft alles te maken met het vaccinatieprogramma, dat nu goed op stoom is. Het kabinet heeft daarom vervroegd stap 3 van het openingsplan gezet op 5 juni. We kunnen, zo net voor de zomer, weer de dingen doen waar we zo lang naar hebben uitgekeken. Bijvoorbeeld - onder voorwaarden - eten binnen in het restaurant en culturele locaties bezoeken, zoals musea. Ook zijn de mogelijkheden voor sporten verruimd.”

Volgende persconferentie

De volgende persconferentie staat gepland voor dinsdag 22 juni. Dan maakt het kabinet bekend wanneer de volgende stap van het openingsplan gezet kan worden.

Lokaal steunpakket

Er is een lokaal steunpakket voor inwoners en ondernemers.

Coronadashboard mei

Maandelijks verschijnt er een coronadashboard over de gemeente Oost Gelre. Het dashboard geeft een overzicht van, en inzicht in, de ontwikkeling van het coronavirus in onze gemeente. Daarnaast geeft het een overzicht van de gevolgen die de maatregelen om het virus in te dammen hebben voor onze gemeente, onze inwoners en ondernemers. 

In het dashboard ziet u welke effecten de coronacrisis heeft op het gebied van gezondheid, welzijn, economie en werkgelegenheid. Om de gevolgen voor onze gemeente in kaart te brengen hebben wij de belangrijkste gegevens samengevat. Deze gegevens zijn geselecteerd op basis van relevantie en beschikbaarheid. We passen het dashboard maandelijks aan in lijn met relevante ontwikkelingen en beschikbare data.