De scholen zijn weer begonnen

Misschien heeft u de vlaggen al zien hangen. In onze regio zijn de scholen deze week weer begonnen. Veilig Verkeer Nederland vraagt met de landelijke campagne aan automobilisten aandacht voor scholieren die aan het verkeer deelnemen. Na de zomervakantie vallen er bijna twee keer zoveel verkeerslachtoffers dan in de rest van het jaar. De meeste ongelukken zijn aanrijdingen tussen automobilisten en fietsende scholieren.

Nieuwe situatie

Veel scholieren moeten na de zomervakantie weer wennen om naar school te fietsen. Voor een deel van hen is het de eerste keer dat zij zonder begeleiding van ouders naar school gaan. Scholieren die voor het eerst naar de middelbare school gaan, fietsen in sommige gevallen voor hun een nieuwe route met onbekende verkeerssituatie. Heeft u een kind dat voor het eerst naar de brugklas gaat? Dan is het verstandig om samen de nieuwe route te oefenen en daarbij de gevaarlijke punten samen te bespreken.

Help verkeersongevallen voorkomen

Als automobilist kunt u extra rekening houden met fietsende scholieren door zelf op tijd te vertrekken en daardoor minder gehaast en dus niet te snel te rijden. Ook helpt het om uw telefoon buiten eigen bereik op te bergen. Zo komt u niet in de verleiding om even een bericht te checken of een telefoontje op te nemen.

Vlag Veilig Verkeer Nederland, scholen zijn weer begonnen