De Maand van de Opvoeding komt er aan!

Oktober is de Maand van de Opvoeding in de Achterhoek! Samen met de gemeente Oost Gelre organiseert het Preventie Platform Jeugd deze maand allerlei activiteiten rond opvoeden en opgroeien. Vanachter je computer en in het écht, want deze editie is er een mix van online en fysieke workshops. Er zijn inspirerende sprekers, je ontmoet andere ouders en er is alle ruimte voor het stellen van jouw vragen. Deelname is gratis! 

Een greep uit het uitgebreide aanbod

Kies uit het uitgebreide programma en geef je op. Hieronder vind je een greep uit het aanbod.

Pittige peuters/kleuters: hoe doe jij dat? Dialoogtafel op 5 oktober

Tijdens deze dialoogtafel delen we ervaringen met elkaar en zul je merken dat je niet alleen bent met vragen over de opvoeding en pittige kinderen. Twijfels, zorgen en onzekerheid horen bij het ouderschap en het opvoeden. Naast het delen van ervaringen krijg je, als je hiervoor open staat, tips van andere ouders en pedagoog Iris Wijnands.

Hoe maak je je kind weerbaar? Webinar op 12 oktober

Nee kunnen en durven zeggen: hoe gaat je kind om met situaties als pesten of vervelend gedrag? En hoe kun je als ouder je kind stimuleren om weerbaarder te zijn? Daarover gaat de webinar van Adriaan Veldboom, judoleraar en weerbaarheidstrainer. In deze interactieve bijeenkomst geeft hij ouders tips om kinderen hierin te laten groeien. Zodat ze sterker staan en weten: NEE is ook goed!

Workshop TikTok voor kinderen (8-13 jaar) op 21 oktober

Het plezier staat tijdens de workshop TikTok centraal. Kinderen leren over de app, het filmen, presentatie en hoe je een leuke film maakt. De workshop wordt begeleid door een heuse influencer en door mediacoach Klaas Mous. Zij gaan ook met de kinderen in gesprek over wat je liever niet online doet.

Het puberbrein?! Een informatieve én humorvolle webinar op 26 oktober

Pubers: waarom maken ze hun huiswerk niet? Waarom lijken ze vastgeplakt aan hun telefoon? Waarom moeten hun eigen dingen NU en andere dingen STRA-HAKS? Aletta Smits vertelt met een vleugje humor alles wat u moet weten over pubers.

Over het Preventie Platform Jeugd

Het Preventie Platform Jeugd is een samenwerking van verschillende (zorg) organisaties en de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Naast de Maand van de Opvoeding organiseert het Preventie Platform Jeugd het hele jaar door allerlei (gratis) trainingen en workshops over opvoeden en opgroeien. Volg het Preventie Platform Jeugd ook op Facebook.

logo maand van de opvoeding