De Maand van de Opvoeding komt er aan!

Gratis online webinars en interessante presentaties

Oktober is de Maand van de Opvoeding in de Achterhoek! Samen met de gemeente Oost Gelre organiseert het Preventie Platform Jeugd deze maand allerlei activiteiten rond opvoeden en opgroeien. Vanuit huis en vanachter je tablet of computer, want deze keer kun je allerlei workshops ONLINE volgen. We hebben inspirerende sprekers, je ontmoet digitaal andere ouders en er is alle ruimte voor het stellen van jouw vragen. Deelname is gratis! Het uitgebreide programma is te vinden op www.preventieplatformjeugd.nl.

logo maand van de opvoeding - oktober 2020Een kleine greep uit het uitgebreide aanbod:

5 oktober: Hoe houd ik alle ballen in de lucht?

Werk, school, opvoeden, hobby’s: heb jij ook het gevoel dat je met 100 dingen tegelijk bezig bent? En ben je op zoek naar tips en adviezen hoe je dit anders kunt doen? Volg dan deze webinar. Je krijgt dan onder andere meer zicht op het creëren van tijd voor jezelf en voor quality time met je kinderen.

13 oktober: Communiceren met hart en ziel

Hoe kun je meer betrokken zijn bij je kind(eren)? Hoe geef je meer aandacht? Wat zijn de do’s en don’ts? Volg deze webinar en je krijgt handvatten van professionals en van ouders zelf.

27 oktober: NIX18

Roken en alcohol: hoe praat je daar nou over met je puberende zoon/dochter? Welke afspraken kun je maken? In een speciale video van de Moraalridder krijg je als ouder adviezen om dit onderwerp bespreekbaar te maken.

Kies uit het uitgebreide programma en geef je op

Op www.preventieplatformjeugd.nl is het uitgebreide programma van de Maand van de Opvoeding te vinden. Via deze website kun je je aanmelden voor de verschillende online activiteiten. Volg het Preventie Platform Jeugd ook op Facebook om in deze hele maand leuke, praktische opvoedtips te krijgen: preventieplatformjeugd.

Over het Preventie Platform Jeugd

Het Preventie Platform Jeugd is een samenwerking van verschillende (zorg) organisaties en de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk.
Naast de Maand van de Opvoeding organiseert het Preventie Platform Jeugd het hele jaar door allerlei (gratis) trainingen en workshops rond opvoeden en opgroeien.

poster maand van de opvoeding

Uitnodiging van het PreventiePlatform Jeugd Oost Achterhoek voor De Maand van de Opvoeding.
Het programma dat op de poster is afgebeeld is ook vermeld op: https://www.preventieplatformjeugd.nl/maand-van-de-opvoeding
Meld je aan op preventieplatformjeugd.nl. Meer informatie vind je ook op deze website!
Gezamenlijk initiatief van: gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk en samenwerkende organisaties.