Cursus Politiek Actief in Oost Gelre

1e cursusdatum: donderdag 3 juni

Wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet u niet hoe? Vraagt u zich wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denkt u wel eens dat u dat beter zou kunnen? Of wilt u misschien zelf wel politiek actief worden? Volg dan de cursus Politiek Actief voor de gemeente en ontdek het!

De gemeente vindt het belangrijk om Oost Gelrenaren te betrekken bij de besluitvorming. Daarom is het belangrijk te weten hoe de lokale politiek is georganiseerd. Voor iedereen die meer wil weten over de gemeentepolitiek, of interesse heeft om politiek actief te worden, is er de cursus Politiek Actief.

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten

  • donderdag 3, 10, 17 en 24 juni (digitaal)
  • dinsdag 21 september (bezoek raadsvergadering)

U krijgt uitgelegd hoe gemeentelijke besluitvorming werkt en wat een raadslid doet. Er is een training overtuigend debatteren en -als het weer kan- bezoekt u op 21 september een openbare raadsvergadering.

Aanmelden

Bent u nog niet actief in de lokale politiek? Meld u dan snel aan! Dat kan door een mail te sturen naar: griffie@oostgelre.nl. Ook voor meer informatie kunt u daar terecht. Meedoen aan de cursus is gratis. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers.

Banner Doe de gratis cursus Politiek Actief

De Cursus Politiek Actief wordt georganiseerd door ProDemos. Ruim 6000 mensen, in ruim 200 gemeenten, hebben deze cursus al gevolgd