Brandweer Groenlo zoekt collega’s (m/v)!

Online informatiebijeenkomst op donderdag 15 april

Inwoners van Groenlo, maar ook mensen (m/v) die overdag in Groenlo werken; dat is de groep waar brandweer Groenlo naar op zoek is. Benieuwd of werken bij de brandweer ook wat voor jou is? Op donderdagavond 15 april om 20.00 uur organiseert het korps een online informatiebijeenkomst.

Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor 80% uit vrijwilligers en om op sterkte te blijven zijn continu nieuwe mensen nodig.

Overdag beschikbaar

De brandweer in Groenlo zoekt vooral mensen die overdag beschikbaar zijn. Ben je overdag slechts enkele uren beschikbaar, ook dan mag je zeker reageren. De vrijwilligers van brandweer Groenlo combineren hun dagelijks werk met het werk als brandweerprofessional.

Meer dan branden blussen

Als brandweervrijwilliger red je mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en je in te zetten voor het redden van mens en dier. We bieden echter meer. De brandweer zorgt voor een goede opleiding. Daarnaast ontvang je een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.

Digitale bijeenkomst

De digitale bijeenkomst via Teams is op 15 april van 20.00 tot ongeveer 21.00 uur. Tijdens de bijeenkomst vertellen de huidige collega’s over het werk, waarom ze bij de brandweer zitten en wat het hen brengt. En uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Heb je interesse? Meld je aan!

Dit kan via www.brandweergroenlo.nl of mail naar brandweerpostgroenlo@vnog.nl. Je krijgt dan een link toegestuurd waarmee je kunt inloggen. Kun je 15 april niet? Stuur ons dan toch een mail zodat we jou op een ander moment kunnen informeren.

Brandweerlieden poseren voor een brandweerwagen