25 & 26 november: bijeenkomsten over dementie voor vrijwilligers

Succesvolle bijeenkomsten van vorig jaar krijgen een vervolg

Dementie komt steeds vaker voor. Een op de vijf mensen in Nederland krijgt deze ziekte. Het grootste gedeelte van de mensen met dementie in Nederland woont nog thuis en neemt actief deel aan de maatschappij. Ook vrijwilligers in Oost Gelre krijgen steeds meer te maken met mensen met (beginnende) dementie. Daarom organiseren we twee bijeenkomsten.

Ouder echtpaarWe willen u tijdens de bijeenkomsten informatie over dementie en de signalen daarvan geven. U krijgt omgangstips, we bespreken wat u met signalen kunt doen en u kunt uw vragen stellen. De bijeenkomst organiseren we samen met Alzheimer Nederland. De bijeenkomsten gaat dit keer wat dieper in op interactie en uitwisseling met elkaar, met praktische voorbeelden.

Voor alle vrijwilligers in Oost Gelre

De bijeenkomst is voor alle vrijwilligers in Oost Gelre die als vrijwilliger te maken kunnen krijgen met mensen met dementie. Bijvoorbeeld de vrijwilligers bij de inloopvoorzieningen, bezoekvrijwilligers, chauffeurs voor maaltijdbezorging of electrocarvervoer, vrijwilligers bij de klussendienst of bibliotheek.

Data & programma

De bijeenkomsten zijn op:

  • 25 november van 14.00 – 16.00 uur bij de Mattelier in Groenlo
  • 26 november van 19.00 – 21.00 uur in het gemeentehuis in Lichtenvoorde

Het programma ziet er als volgt uit:

Groenlo Lichtenvoorde
13.45 uur: Inloop 18.45 uur: Inloop
14.00 uur: Opening door gemeente 19.00 uur: Opening door gemeente
14.15 uur: Inhoudelijk programma met spreker 19.15 uur: Inhoudelijk programma met spreker
14.50 uur: Korte pauze 19.50 uur: Korte pauze
15.00 uur: Voortzetting programma met spreker en interactie met elkaar 20.00 uur: Voortzetting programma met spreker + interactie met elkaar
15.40 uur: Afsluiting en omgangstips 20.40 uur: Afsluiting en omgangstips

Meld u aan!

Bent u vrijwilliger in Oost Gelre? U bent van harte welkom bij een van de bijeenkomsten. U kunt zich aanmelden via: http://bit.ly/bijeenkomstenoverdementie.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Majda Letica: m.letica@oostgelre.nl of (0544) 39 32 03.