Bijeenkomst ‘Techniek is overal’ voor bedrijven in Oost Gelre

Doel: meer jongeren laten kiezen voor techniekonderwijs

Op donderdag 17 oktober 2019 organiseert Scholengemeenschap Marianum in Lichtenvoorde samen met de Industriële Kring Groenlo en Lichtenvoorde (IKGL) de informatiebijeenkomst ‘Techniek is overal’. De bijeenkomst wordt gehouden op Marianum in Lichtenvoorde en duurt van 16.00 tot ongeveer 19.30 uur.

Er is een groot tekort aan technisch personeel. De komende jaren zal dit tekort alleen maar groeien. En dat terwijl techniek een steeds grotere plaats inneemt in onze maatschappij. Niet alleen in de traditionele elektro- en autotechniek, maar ook bij bijvoorbeeld domotica in de zorg. Hoe kunnen we meer jongeren interesseren voor techniekonderwijs? Daarvoor is een goede samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid nodig.

Praktijklessen bij bedrijven helpt om jongeren te laten kiezen voor techniek

Praktisch leren spreekt het gros van de scholieren aan, zo blijkt uit onderzoek. Omdat de techniek zo snel verandert en de scholen het niet alleen kunnen, is samenwerking met het bedrijfsleven nodig. Daar kunnen scholieren al vroeg kennismaken met de geavanceerde wereld van techniek, bijvoorbeeld door praktijklessen of stage. Dit helpt om meer scholieren te laten kiezen voor techniek. Ook voor u, ondernemer, biedt dit voordelen. U maakt op deze manier misschien al wel kennis met uw potentiële toekomstige werknemers.

Project ‘Sterk Techniek‘

De overheid heeft voor scholen 100 miljoen euro beschikbaar gesteld. Samen met het Assink Lyceum, het Staringcollege en Zonecollege heeft Marianum een deel van dit budget verworven voor een 3-jarig project getiteld ‘Sterk Techniek’. Hiermee kan het techniekonderwijs vanaf groep 7 tot aan het mbo een boost worden gegeven. Mét veel praktijklessen.

Kan uw bedrijf ook praktijklessen of stageplaatsen aanbieden? Kom naar de bijeenkomst!

Tijdens de informatiebijeenkomst op donderdag 17 oktober 2019 krijgt u meer informatie over het project ‘Sterk Techniek’. Spreker Peter van der Wel schetst het belang van onderwijs en techniekonderwijs in het bijzonder. Ook krijgt u een rondleiding door de moderne en geavanceerde praktijklokalen van Marianum. Er wordt afgesloten met een drankje en een maaltijd.

Ook niet-techniek georiënteerde bedrijven van harte welkom!

Het is van groot belang de jeugd zoveel mogelijk te behouden voor onze regio. Daar hebben ook de niet-techniek georiënteerde bedrijven belang en baat bij. En dat komt op 17 oktober zeker aan de orde. Dus bent u ondernemer van een niet-techniek georiënteerde bedrijf? Ook u ben van harte welkom!

Aanmelden (zowel IGKL-leden als niet-leden)

Hebt u een bedrijf in Oost Gelre? Dan bent u van harte welkom bij de bijeenkomst. U kunt zich aanmelden via http://www.ikgl.nl/aanmeldingsformulier/

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar Raymond Nijenhuis, voorzitter project Sterk Techniek via r.nijenhuis@marianum.nl.

Logo IKGLLogo Marianum Scholengemeenschap